Kina ønsker å forby produksjon og salg av fossibiler. Volvo er en av bilprodusentene som skal satse på elbiler.
Kina ønsker å forby produksjon og salg av fossibiler. Volvo er en av bilprodusentene som skal satse på elbiler.

Annonse


Verdens største bilmarked vil forby fossilbiler

Bloomberg skriver at myndighetene i Kina ønsker å sette en frist for stans i produksjon og nysalg av fossilbiler i landet.

Verdens største bilmarked
Målet bak forbudet er å oppmuntre lokale bilprodusenter til å produsere elbiler. Under en tale lørdag forrige uke, uttalte Xin Guobin, den kinesiske viseministeren for industri og informasjonsteknologi, at de jobber med å sette opp en tidslinje for utfasing av disse bilene.

Med over 28 millioner solgte kjøretøy i 2016 er Kina det største markedet i verden for biler.

Flere ønsker å fase ut fossilbiler
Land som Frankrike og Storbritannia har også annonsert at de ønsker å forby fossilbiler, og landene sikter inn mot år 2040.

Annonse
I Norge, et av de største elbilmarkedene i verden fordelt på antall innbyggere, har myndighetene ikke satt en dato for utfasing av fossilbiler, men et enstemmig storting har stilt seg bak forslaget om at nye personbiler må være utslippsfrie innen 2025. Flere partier ønsker dog ikke å lovfeste forslaget.

Flere bilprodusenter øker satsingen på elbiler og forrige uke kunne Jaguar Land Rover annonsere at fra og med 2019 vil bilene deres være elektrifiserte, også Volvo sikter mot 2019.  Nylig annonserte BMW at de jobber med 12 nye elbiler.

 

Kilder:
Bloomberg,
NRK

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse