I morgen skal denne trioen vises frem.
I morgen skal denne trioen vises frem.

Annonse


Nye Apple-avsløringer: A11-prosessoren har seks kjerner og iPhone X får 3 GB minne

I morgen skal Apple offisielt vise frem det som trolig blir iPhone 8, 8 Plus og X. Har du fulgt med på ryktebørsen de seneste ukene er det ikke sikkert at morgendagens arrangementet inneholder de store overraskelsene. Apple lekker nemlig som en sil.

Minne og brikkesett
Utvikler Steve Trougton-Smith har igjen kommet over nye detaljer om maskinvaren til den kommende iPhone-trioen. Når det gjelder minne sier utvikleren at iPhone 8 får 2 GB mens X og 8 Plus får 3 GB minne. Det stemmer godt overens med tidligere lanseringer der minste iPhone har 2 og Plus 3 GB minne.

Når det gjelder brikkesettet er det kanskje ikke overraskende at A11-brikken i iPhone X, 8 og 8 Plus trolig blir den kraftigste ARM-prosessoren fra Apple noensinne. Ifølge Troughton-Smith har A11 Fusion seks kjerner der fire av dem er av typen «Mistral» med høy ytelse og to «Monsson»-kjerner som er mer strømgjerrige.

A10X-brikken i iPad Pro har også seks kjerner, men her er det snakk om et oppsett på tre kraftige og tre strømgjerrige. Enn så lenge er klokkefrekvensen til kjernene ukjent.

Annonse
Kameraavsløringer
Utvikleren har også detaljer om kameraet som består av en hovedsensor på 12 megapiksler som kan gjøre videoopptak i 4K og 60 bilder i sekundet, samt 1080p og 240 bilder i sekunder. Frontkameraet er på 7 megapiksler. Et IR-kamera på 1312 x 1104 piksler er også på plass.

Videre nevnes låseknappen i iPhone 8 som tilsynelatende blir større enn i foregående modeller. Blant annet skal man kunne bruke Face ID – trolig arvtakeren til Touch ID – til å Apple Pay-transaksjoner og man må dobbeltrykke låseknappen for å bekrefte kjøpet, ifølge utvikleren.

Apple Watch 3
Samtidig ser det ut til at Verizon har vært litt ivrige og avslørt Apple Watch 3 før den offisielt blir vist frem i morgen. Flere Reddit-brukere rapporterer at Verizon-appen viste «Apple Watch Series 3» under konfigurasjonsskjermen der man legger til en ny enhet.

Ifølge ryktene skal Apple vise frem en ny smartklokke med 4G-støtte i morgen.

Alle avsløringene kan du følge direkte på ITavisen.no.

 

Kilder:
9to5Mac 1, 2, 3

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse