Mi Mix 2 har en minst like imponerende skjerm.
Mi Mix 2 har en minst like imponerende skjerm.

Annonse


I fjor overrasket Xiaomi en hel mobilverden – nå er oppfølgeren her

Da kinesiske Xiaomi i fjor viste frem Mix Mix var det mange som antok at det var snakk om en konseptmodell og ikke en mobil som var klar for markedet. I år er det flere selskaper som har gått for tilsvarende design og flere er på vei.

Mi Mix 2
I dag viser Xiaomi frem Mi Mix 2 som bygger videre på fjorårets lansering. Mi Mix 2 kan skilte med en like imponerende skjerm som nå har litt mer avrundede hjørner. Skjermen er for øvrig på 5,99 tommer med en oppløsning på 2160 x 1080 piksler, formatet er på 18:9.

Ikke overraskende er det Snapdragon 835 som driver flaggskipet som kommer i modeller på opptil 256 GB lagring og 6 GB minne. Mi Mix 2 blir også tilgjengelig i utgaver på 6 GB minne og 64 og 128 GB minne. En spesialutgave med keramisk chassis leveres med  128 GB lagring og 8 GB minne.

Høyttaleren og ulike sensorer er skjult i skjermen,

Annonse


Mi Mix 2 blir også tilgjengelig i en spesialutgave med et keramisk chassis.
Mi Mix 2 blir også tilgjengelig i en spesialutgave med et keramisk chassis. (Ill.: Xiaomi)

Android 7?
Xiaomi har valgt å gå for et hovedkamera med én sensor – ikke tokameraoppsettet flere produsenter sverger til – som består av en Sony IMX386-modul på 12 megapiksler. Kameraet har også optisk bildestabilisator. Under skjermen på fremsiden sitter det et kamera på fem megapiksler.

Mi Mix 2 leveres med et batteri på 3400 mAh med støtte for QuickCharge 3.0. En liten nedgang sammenlignet med originalen fra i fjor. Noe overraskende er det at mobilen kjører Android 7 fremfor ferske «Oreo».

Mobilen lanseres allerede denne uken 15. september, men det vil trolig ta en stund før den blir tilgjengelig her til lands. Prisen starter på 420 euro for modellen med 64 GB lagring og 6 GB minne.

Prisoversikt:

  • 64 GB/6 GB: 420 euro, 4000 kroner.
  • 128 GB/6 GB: 460 euro, 4300 kroner.
  • 256 GB/6 GB: 510 euro, 4700 kroner.
  • 128 GB/8 GB minne: 700 euro, 6500 kroner.
Xiaomi Mi Mix 2 er offisiell.
Xiaomi Mi Mix 2 er offisiell. (Ill.: Xiaomi)

Video fra annonseringen kan du se under:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse