Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Toshibas minnebrikkeenhet kan bli insolvent uten redning fra Apple og Western Digital. (Ill.: Intel)

iPhone kan bli enda dyrere om Apple mister priskontrollen over Toshiba

Dramatisk NAND-priskrig.

Toshibas skadeskutte minnebrikke-enhet ligger med brukket rygg.

Dramatisk minnekrig
Nå prøver Apple å stoppe Western Digital fra å ta kontroll over Toshiba som leverer NAND-minnebrikker til blant annet iPhone, altså en svært viktig komponent.

Apple truer visstnok Western Digital med nekt å kjøpe produktene deres i fremtiden om de tar kontroll over Toshiba Corp.

Viktig for Apple å vinne
Kilder sier at Apple er redde for å miste kontrollen over prisingen av NAND-brikkene om Western Digital skulle ta over, forklarer kilder til Reuters.

Western Digital håper å handle Toshiba Corp for 18 til 19 milliarder dollar, ifølge personer med kjennskap til planene. Finansgruppen Western er en del av ønsker å by flere milliarder dollar mindre enn dette.

Prøver å holde dem unna
Samtidig som Western Digital ønsker å by mer enn de fleste andre som snuser på selskapet, tilbyr Apple rundt 460 millioner dollar til en gruppe selskap for å finansiere en budrunde for å fremdeles sikre at Western Digital forblir en minoritetsaksjonær.

Ingen av selskapene ønsker å snakke om hva som nå skjer i kulissene rett før den viktige iPhone 8-pressekonferansen 12. september klokka 19:00.

 

Kilde
Reuters

Stikkord: Apple, iphone, toshiba