Toshibas minnebrikkeenhet kan bli insolvent uten redning fra Apple og Western Digital.
Toshibas minnebrikkeenhet kan bli insolvent uten redning fra Apple og Western Digital.

Annonse


iPhone kan bli enda dyrere om Apple mister priskontrollen over Toshiba

Toshibas skadeskutte minnebrikke-enhet ligger med brukket rygg.

Dramatisk minnekrig
Nå prøver Apple å stoppe Western Digital fra å ta kontroll over Toshiba som leverer NAND-minnebrikker til blant annet iPhone, altså en svært viktig komponent.

Apple truer visstnok Western Digital med nekt å kjøpe produktene deres i fremtiden om de tar kontroll over Toshiba Corp.

Viktig for Apple å vinne
Kilder sier at Apple er redde for å miste kontrollen over prisingen av NAND-brikkene om Western Digital skulle ta over, forklarer kilder til Reuters.

Annonse


Western Digital håper å handle Toshiba Corp for 18 til 19 milliarder dollar, ifølge personer med kjennskap til planene. Finansgruppen Western er en del av ønsker å by flere milliarder dollar mindre enn dette.

Prøver å holde dem unna
Samtidig som Western Digital ønsker å by mer enn de fleste andre som snuser på selskapet, tilbyr Apple rundt 460 millioner dollar til en gruppe selskap for å finansiere en budrunde for å fremdeles sikre at Western Digital forblir en minoritetsaksjonær.

Ingen av selskapene ønsker å snakke om hva som nå skjer i kulissene rett før den viktige iPhone 8-pressekonferansen 12. september klokka 19:00.

 

Kilde
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse