Elon Musk sprer frykt. Det hevder AI-ekspert.
Elon Musk sprer frykt. Det hevder AI-ekspert.

Annonse


– Elon Musk sprer frykt og vet ikke hva han snakker om

Ingen kan spå fremtiden, spesielt ikke innen teknologi og AI, men Elon Musk fremstiller seg mer og mer som en mann med akkurat den muligheten.

Musk går kanskje for langt i sin dysterhet, men hvorfor?
Dette synes ikke Max Versace, sjef for robot og dataselskapet Neurala og Boston University Neuromorphics Lab, noe om – han hevder Musk nå rett og slett selger frykt, og at det fungerer. Selskapet hans lager programvare som prøver å duplisere hvordan en hjerne fungerer.

Det var i juli Musk gikk ut i media og hevdet at en AI som startet å replikere seg selv og skape sine egne “tanker” var en “fare for siviliasjonen”.

For et par dager siden kunne vi melde at Musk hadde twitret nok en dommedagsprofeti.

Annonse


Den tredje verdenskrig startet av AI?
Nå er Musk desto mer konkret og sikker og hevder dominerende land med uovertroffen teknologi “mest sannsynelig vil starte den tredje verdenskrig”.

Det er store ord. Versace er ikke enig og mener det hele er science fiction. Gjør Musk alt for å være i rampelyset med fokus på seg, og derfor egne produkter, eller har han sett inn i en fremtid vi andre ikke har tilgang til?

– Kan ikke regulere før vi vet hva vi driver med
Det Versace spesifikt er skeptisk til er å allerede nå regulere AI-utvikling, noe han mener kommer til å stagge utviklingen. “Det er ikke riktig å regulere AI før vi vet hva vi jobber med. AI kommer ikke til å drepe oss. Det er science fiction.”

Videre langer han indirekte ut mot Musk: “Folk som ikke er kompotente diskuterer AI, som de ikke vet noe om. AI er vanskelig å skjønne, og veldig komplekst.”

Til Musks forsvar kan det godt tenkes han vet mer om AI enn hva Versace kanskje sikter til, rett og slett fordi Musk ser ut til å ha evnen å lese seg opp, uten hjelp, i avanserte emner som raketter og biler, og lede selskap der dette nettopp er fokus.

Likevel kan AI, som er så tidlig i sin barndom teknisk sett, være emnet der han kanskje bør jekke seg litt ned da menneskeheten enda ikke er i nærheten av å skjønne hva teknologien kan gjøre for oss.

– Overdreven frykt
Versace påpeker han har vært i feltet i 25 år og aldri har diskutert jordens ende-scenarioer med kolleger en eneste gang.

“Sannsynligheten for at en AI-forsker kan bygge Skynet er like sannsynlig som at noen tilfeldigvis bygger en romstasjon med Lego.”

Likevel mener han det er rom for regulering i fremtiden. Blant annet å regulere at selskap som Google og Facebook ikke får lov å kjøre AI-algoritmer.

 

Kilde:
CNBC

Annonse