HBO-suksessserien Game of Thrones tar helt av på nettet.
HBO-suksessserien Game of Thrones tar helt av på nettet.

Annonse


Game of Thrones sesong 7 piratkopiert over 1 milliard ganger!

Studioene kan snakke en haug om hvor mye de hater piratkopiering, men når innholdet sprer seg så mye, er det nødt til å være mye gratis PR i det også.

Trolig er tallet mye høyere
For Game of Thrones går nok ganske bra over budsjett (tenk på alt som selges utover selve TV-serien), selv om det nå rapporteres at sesong 7 er piratkopiert over 1 milliard ganger.

Serien startet opp i 2011 på HBO.

Sesong 7, som akkurat konkluderte 27. august, og hadde sin første episode 16. juli, ser altså vanvittige pirat-tall. Serien har alltid vært pirat-favoritt, og nå har den altså nådd den magiske milliard-grensen, kun for nyeste sesong.

Annonse
Det er strømming som gjelder
Det er tall fra MUSO som avslører at det er strømmetjenestene som dominerer når verden vil se gratis – direktenedlastinger og torrent-trafikk står for kun 15 prosent totalt.

At piratkopieringen av sesong 7 tok spesielt av skyldes to ting: rekordmange lovlig TV-tittere i kombinasjon med hackingen av HBO som medførte at flere episoder ble lagt ut på nett før de hadde TV-premiere.

MUSO henter informasjon fra 200 millioner enheter og flere tusenvis av piratnettsider. Sesong 8 er siste i serien og starter neste år.

Slik piratkopieres Game of Thrones.
Slik piratkopieres Game of Thrones. (Ill.: MUSO)

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse