Fildelerne har tatt i bruk Google Drive og YouTube.
Fildelerne har tatt i bruk Google Drive og YouTube.

Annonse


Torrent-sidene stenger en etter en – nå er Google Drive blitt en populær løsning for piratene

Den seneste tiden har torrent-giganter som KickAssTorrents, Extra Torrent og Torrentz.eu måtte stenge dørene. Det gjør at nettpiratene må finne nye løsninger.

Flykter til Google Drive
Nettstedet Gadgets 360 skriver at skylagringstjenester som Google Drive er blitt en nyttig løsning for torrent-delerne. Forrige måned ble det registrert nesten 5000 krav fra filmstudioer og andre rettighetshavere om fjerning av lenker, og hvert eneste krav hadde flere hundre Google Drive-lenker tilknyttet som eierne ønsket fjernet.

Piratene har funnet flere metoder på å omgå Googles blokkeringer. Blant annet ved å laste opp videoene til YouTube for så å merke dem som ikke oppført slik at de ikke dukker opp i søkeresultater. Lenkene til disse blir så delt via forum og på andre måter.

Tilbyr mer gratislagring
Gadget360 skriver at tjenester som OneDrive, Dropbox og Mega også brukes til dette formålet, men at det er mye mer utbredt på Google Drive. Mens det var 4700 DMCA-forespørsler om å fjerne Drive-lenker, var det kun rundt 100 om å fjerne Mega-lenker. For OneDrive og Dropbox var tallene enda lavere.

Annonse
En av årsakene til at fildelerne foretrekker Google er fordi tjenesten tilbyr 15 GB gratis lagringsplass der OneDrive og Dropbox gir henholdsvis 5 og 2 GB gratis.

 

Kilde:
Gadgets360

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse