Teslaen fra 2012 holder seg godt.
Teslaen fra 2012 holder seg godt.

Annonse


Fem år senere – så godt holder en Tesla fra 2012 seg

Frederic Lambert er redaktør i elbilnettstedet Electrek og har de seneste månedene brukt en Tesla Model S fra desember 2012.

Hvordan holder batteriet seg?
I en artikkel på nettstedet går han nærmere inn på hvordan det har vært å bruke en fem år gammel elbil. Batteripakken er naturligvis noe folk ønsker å vite mer om. For hvor godt holder batteriene i lengden?

Lamberts bil har fremdeles batteripakken som ble levert med bilen og i hans tilfelle går fortsatt batteriet godt.

«Da jeg kjøpte bilen hadde den gått 76 000 kilometer og de tre siste månedene har jeg kjørt 2000 kilometer.

Annonse
Den originale Tesla Model S P85 hadde en EPA-rekkevidde på 426 kilometer. Etter nesten fem år og 78 000 kilometer senere, klarer min Model S P85 403 kilometer på en full lading og jeg lader daglig opp til 90 prosent med 367 kilometer», skriver han og legger til:

«Det er rundt 6 prosent degenerering på fem år. Hvis du spør meg er dette ganske imponerende og et bevis på Teslas avanserte batterilading- og kjøleteknologi.»

– Angrer ikke på kjøpet
Lambert bestemte seg for å kjøpe bilen da han innså at han ikke kom til å motta en Model 3 før slutten av 2018 – en bil han reserverte på dag én.

Totalt sett er Electrek-redaktøren godt fornøyd med sin snart fem år gamle elbil.

«Jeg skulle gjerne ønsket å ha Autopilot og firehjulsdrift, men etter å ha kjørt den de tre siste månedene, angrer jeg ikke», konkluderer han.

Har du en elbil som har mange år på baken? Del gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet.

 

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse