Teslaen fra 2012 holder seg godt.
Teslaen fra 2012 holder seg godt.

Annonse


Fem år senere – så godt holder en Tesla fra 2012 seg

Frederic Lambert er redaktør i elbilnettstedet Electrek og har de seneste månedene brukt en Tesla Model S fra desember 2012.

Hvordan holder batteriet seg?
I en artikkel på nettstedet går han nærmere inn på hvordan det har vært å bruke en fem år gammel elbil. Batteripakken er naturligvis noe folk ønsker å vite mer om. For hvor godt holder batteriene i lengden?

Lamberts bil har fremdeles batteripakken som ble levert med bilen og i hans tilfelle går fortsatt batteriet godt.

«Da jeg kjøpte bilen hadde den gått 76 000 kilometer og de tre siste månedene har jeg kjørt 2000 kilometer.

Den originale Tesla Model S P85 hadde en EPA-rekkevidde på 426 kilometer. Etter nesten fem år og 78 000 kilometer senere, klarer min Model S P85 403 kilometer på en full lading og jeg lader daglig opp til 90 prosent med 367 kilometer», skriver han og legger til:

«Det er rundt 6 prosent degenerering på fem år. Hvis du spør meg er dette ganske imponerende og et bevis på Teslas avanserte batterilading- og kjøleteknologi.»

– Angrer ikke på kjøpet
Lambert bestemte seg for å kjøpe bilen da han innså at han ikke kom til å motta en Model 3 før slutten av 2018 – en bil han reserverte på dag én.

Totalt sett er Electrek-redaktøren godt fornøyd med sin snart fem år gamle elbil.

«Jeg skulle gjerne ønsket å ha Autopilot og firehjulsdrift, men etter å ha kjørt den de tre siste månedene, angrer jeg ikke», konkluderer han.

Har du en elbil som har mange år på baken? Del gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet.

 

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse