Sonys nye Xperia-mobiler.
Sonys nye Xperia-mobiler.

Annonse


Her er de norske prisene for Sonys nye toppmodeller

Lyd og mobil er fokus for Sony på årets IFA.

Oppdatert, 18:04:

  • Xperia XZ1: 6 790 kroner
  • Xperia XZ1 Compact: 5 490 kroner

Begge kan handles 6. oktober. Sony: “allerede den 14. september starter en pre-bookingkampanje for Xperia XZ1, hvor du får et par 2 Wireless NC – WH-H900N hodetelefoner – til en verdi av 3 300 kroner med på kjøpet.”

3D scanning
“Xperia XZ1 og Xperia XZ1 Compact kommer med et virkelig gjennombrudd i mobil kreativitet – 3D Creator-appen er Sonys egenutviklede og innovative applikasjon for rask og enkel 3D-skanning av objekter, og tilbyr en ny verden av kreative muligheter”.

Annonse
“For første gang på en smarttelefon kan du fange 3D-skanninger av høy kvalitet på bare ett minutt, med fire forskjellige skannemodus: Hodeskanning, ansiktsskanning, matskanning og friskanning. Hver modus har en tilpasset guide for enkel bruk, og etter at du har fullført 3D-skanningen, åpnes en verden av muligheter.

Del resultatet med vennene dine i sosiale medier og i meldingsapper ved hjelp av 3D-stickers, eller la de skannede elementene dine komme til live gjennom kameraets AR-app, diverse tredjepartsapplikasjoner, eller som et levende bakgrunnsbilde. Du kan også sende skanningen til en 3D-printer og produsere en unik suvenir.”

Tre nye mobiler
“Xperia XZ1 og Xperia XZ1 Compact, i tillegg til Xperia XA1 Plus i øvre mellomklasse. Samtlige modeller vil bli tilgjengelig i løpet av høsten 2017.”

Xperia XZ1 og Xperia XZ1 Compact drives av Snapdragon 835-brikken.

Plus-modellen har kamera-fokus:

“Den nye Xperia XA1 Plus kan blant annet skilte med et førsteklasses 23-megapikselkamera, 5.5-tommers Full HD-skjerm og imponerende lyd. Batterikapasiteten er i tillegg svært god, takket være det store 3430 mAh-batteriet.”

Priser er ikke kjent for øyeblikket.

Dette sier Sony om mobilene
“Xperia XZ1 byr på en rekke premiumfunksjoner som bygger på avansert Sony-teknologi, slik som kamerasystemet Motion Eye, HDR 5.2-tommers Full HD-skjerm og Hi-Res Audio.”

“En ny og banebrytende funksjon er 3D Creator, Sonys Mobiles unike løsning for rask og enkel scanning av 3D-objekter. Her får du mange lekne valgmuligheter, blant annet å lage egne avatarer som kan brukes sammen med kameraets AR-funksjon, lage live-bakgrunner, dele 3D-ikoner i sosiale medier eller sende det videre til en 3D-printer for å lage minneverdige figurer.”

“Xperia XZ1 Compact har en kompakt 4.6-tommers skjerm, men like fullt premium-funksjoner som Motion Eye camera, Hi-Res Audio og 3D Creator. Mobilen har i tillegg et nytt supervidvinkelkamera på forsiden som utvider synsfeltet til 120 grader.”

Utfordrer GoPro
“Sony lanserer ultra-kompakte, robuste og vanntette RX0 som byr på helt nye foto- og videomuligheter.”

“Med en vekt på kun 110g og mål på 59mm x 40.5mm x 29.8mm (WxHxD), redefinerer RX10 oppfattelsen av hvor lite og lett et toppkvalitets kompaktkamera kan være. Det kan både brukes som et frittstående kamera for å ta bilder eller videoer i alle værforhold, inkludert regn, under vann, i sand eller støvete omgivelser, og som en del av et multikamera-oppsett for å ta bilder i en rekke forskjellige vinkler.”

RX10.
RX10. (Ill.: Sony)

Høyttaler med Google Assistant
“Sony vil også vise frem den nye LF-S50G, selskapets aller første trådløse høyttaler med innebyggetGoogle Assistant. Høyttaleren, som blant annet byr på 360-graders lyd og en rekke avanserte funksjoner, vil i første omgang kun bli tilgjengelig i USA, Tyskland og Frankrike.”

LF-S50G.
LF-S50G. (Ill.: Sony)

Lydprodukter
“Totalt lanserer Sony hele tre nye hodetelefoner: WH-1000XM2 med tradisjonell utforming, WI-1000X med nakkeslynge og øreproppene WF-1000X.”

“Hver av modellene i 1000X-serien kan skilte med markedsledende1 støykanselleringsnivåer for Bluetooth-hodetelefoner. De leveres i tillegg med verdens første “Adaptive Sound Control”, som kjenner igjen brukerens valg, og skrur av- eller på støykansellering automatisk hvis situasjonen tilsier at det er ønskelig. Sony vil også vise frem de nye hodetelefonene i h.ear-serien som kommer i flere nye farger.”

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse