Dara Khosrowshahi er mannen som skal lede Uber. Nå har han fått enda mer å ta fatt i.
Dara Khosrowshahi er mannen som skal lede Uber. Nå har han fått enda mer å ta fatt i.

Annonse


Uber etterforskes for korrupsjon i USA – Kalanick karrer seg til selskapet

Amerikanske myndigheter etterforsker nå Uber.

Etterforskes av justisdepartementet
Staten har nemlig grunn til å tro at selskapet kan ha betalt for å opprettholde driften av selskapet ved å betale myndighetspersoner.

Nyheten kommer kort tid etter at det ble kjent at grunderen av selskapet, Travis Kalanick, ikke er ute av selskapet likevel.

Kalanick har ikke gitt seg
For under et intervju med den nye sjefen som kommer fra Expedia, Dara Khosrowshahi, forklarer han at Kalanick fremdeles skal være involvert i selskapet og omtaler Kalanick som en “visjonær”.

Annonse
Det har helt siden grunderen meldte at han ville ta en pause fra selskapet for å fokusere på privatlivet rykter om at Kalanick på ingen måte var ferdig med bedriften han grunnla, og at han skal ha prøvd å ta kontroll over selskapet etter at styret sparket ham.

Kan bli tøft fremover
Nå har både han og den nye sjefen enda flere utfordringer å ta tak i.

Selskapet innrømmet tidligere i år, før grunderen skal ha sluttet i selskapet, at de brukte programvaren for å lure seg unna lovens lange arm. Nå kan det tenkes de i tillegg har bestukket offisielle personer for å opprettholde driften i en eller flere delstater.

Justisdepartementet vil ikke kommentere saken, men Uber bekrefter de samarbeider med dem. Selskapet undersøker også nevnte programvare.

 

Kilde:
WSJ (betalingsmur)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse