Mange lurer nå på om ikke Apple fokuserte for mye på Touch Bar når de lanserte nye MacBook Pro i fjor.
Mange lurer nå på om ikke Apple fokuserte for mye på Touch Bar når de lanserte nye MacBook Pro i fjor.

Annonse


Tidligere ansatt:- Ikke tving kundene til å kjøpe dette, Apple!

Undertegnende fant aldri helt den store nytten med Touch Bar, den eneste nyvinningen i de nye MacBook Pro-modellene foruten mange USB C-porter og null USB 3-innganger. Vi er ikke de eneste som lurer på Apples valg og fokus.

Hvorfor ikke la kundene velge?
For de kjappeste modellene i MacBook Pro-serien er alle utstyrt med berøringsraden, men hva med de som ikke ser nytten, og heller vil spare pengene og heller bruke kronene på litt bedre ytelse (begge de to 15-tommerne har Touch ID, uansett om man vil eller ikke)? Apple har ingen løsning for dem.

Det plager tidligere Apple-medarbeider Chuq Von Rospach som nylig gikk til innkjøp av en iMac i stedet. Det er jo den beste testen, ville han savne Touch Bar eller ikke? Nei er konklusjonen – ikke i det hele tatt. Touch ID? Litt (men mindre enn han forventet).

Ikke så viktig som man kanskje trodde
Og som han påpåeker: Med Apple Watch på håndleddet låses Mac-en opp, så man trenger ofte ikke Touch ID til mer enn 1Password og andre passordbehandlere med støtte.

Annonse
En fin funksjon han håper på kommer er at 1Password låses opp når Apple Watch-en er i nærheten av Mac-en. Det kommer jo kanskje. Interessant er det også å merke seg at Apple ikke har implementert hverken Touch ID eller hele berøringsraden i iMac.

Dette skjer samtidig som Microsoft har valgt å implementere fingersensor i sitt nye tastatur, “Microsoft Modern Keyboard with Fingerprint ID”. Det bør kanskje Apple også lansere når iMac Pro kommer i desember?

 

Kilde:
Chuqui

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse