Mario-karakterne utstyres med skytere .. for første gang?
Mario-karakterne utstyres med skytere .. for første gang?

Annonse


MINITEST: Mario i søt og taktisk action – hvordan fungerer egentlig det?

For mange var det en stor overraskelse da Nintendo og Ubisoft sammen dro dette spillet opp av hatten under E3-messen tidligere i sommer.

Nå skal Nintendos kjæreste karakter blandes inn i verdenen til de helsprø kaninene franske Ubisoft har i stallen. Det bare må bli suksess, eller?

Mario + Rabbids Kingdom Battle
Dette spillet likner ikke på stort annet vi har sett fra Super Mario og vennene hans. Vanligvis redder de verden og nedkjemper slemme skilpaddeliknende skapninger i plattformerverden i enten 2D eller 3D. Joda, vi har sett gjengen kjøre gokart og spille tennis, men et turbasert strategispill må være nytt.

Nintendo virker å slå sterkt tilbake i spillmarkedet etter at Wii U ble en gedigen flopp. Switch selger som bare det og spill som Zelda: Breath og the Wild, ARMS og Splatoon 2 har alle fått god kritikk fra spillkritikere og spillere verden rundt. Vi må heller ikke glemme Mario Kart 8 Deluxe, men har selskapet et helt nytt Mario på trappene – sammen med Ubisoft. Sistnevnte er for ordens skyld både utvikler og utgiver av spillet.

Annonse
Et turbasert strategispill kan virke skummelt hvis man ikke er vant til slike spill, men spillet er heldigvis lett å sette seg inn i. Det er takket være en omfattende runde med treninger og tips som man blir servert når man spiller. Samtidig er nivået i starten forholdsvis lavt før det øker etter hvert som man kommer seg videre i den fargerike verdenen.

Her møtes ekte Peach og Rabbids Peach.
Her møtes ekte Peach og Rabbids Peach. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Mario i et strategispill?
Mario + Rabbids Kingdom Battle er et klassisk, turbasert strategispill ved at man har X-antall spillere på hvert lag på hver side av banen. Hver spiller har i starten to handlinger, angrip og flytt, og etter trekkene er gjort, tar motstanderen over. Når man kommer et stykke ut i spillet har man også et tredje trekk: spesialangrep. Så gjelder det å ta ned fiendelaget samtidig som man sørger for å beskytte sine egne spillebrikker.

I enkelte kamper trenger man ikke å ta ut motstanderne helt, da handler det i stedet om å komme seg i mål med minst en karakter i live.

Mellom kampene løper man rundt i verden, plukker opp mynter og tar fatt på enkelte småspill. Disse kan for eksempel være å plukke opp flest mulig brikker før tiden går ut. Plukker man opp samtlige, blir man i tillegg premiert.

Ved starten består laget av Mario og to karakterer som er Rabbids-utgaver av Luigi og Peach. Når man kommer videre i spillet, kan man låse opp nye karakterer, både Rabbids og fra Mario-verdenen, og sette opp laget sitt sånn man måtte ønske. Disse blir også bedre med tiden via oppgraderinger, samtidig som man også kan kjøpe nye og kraftigere våpen.

Rabbis-spillene er kjent for sine gale og underholdende kaniner, og de blir ikke mer normale selv om de blandes med en annen spillverden. De er seg selv også i dette spillet, både på godt og vondt. Mario-karakterene er heller ikke kjent for å være helt A4, så det er en god blanding Ubisoft har mikset sammen.

Konklusjon
Som nevnt helt øverst i denne saken kom dette spillet som en ganske så stor overraskelse på mange, deriblant undertegnede. Kunne Mario og Rabbids bli en suksess sammen, da? Ja, det kan nesten virke slikt.

Ubisoft-kaninene er like merkelige og sprø som man har sett fra tidligere titler, og Mario, Luigi, Peach og de andre karakterene fra Mushromm Kingdom er man jo bare nødt til å bli glad i.

Grafikkstilen i spillet er veldig typisk Nintendo og er både koselig og fargerik, men det er et eller annen med Rabbids-karakterene som jeg ikke fenges av.

Når det er sagt er det interessant å se Mario i et turbasert strategispill. Man kan trygt si at dette ikke er en tittel for alle, og noen vil med sikkerhet legge det fra seg etter første slag. Spillet går på ingen måte like dypt som andre spill i sjangeren, men jeg føler det leverer lettbeint moro for dem som både liker Mario, Rabbids og setter litt på litt strategi fra tid til annen.

Selv om det ikke er like avansert som liknende titler, betyr det ikke at spillet er enkelt for det er det på ingen måte, og du kommer definitivt til å få bryne deg på noen reale utfordringer.

Mario + Rabbids Kingdom Battle lanseres eksklusivt til Nintendo Switch 29. august.

Karakter: 7/10.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse