Asus viser frem et nytt hovedkort.
Asus viser frem et nytt hovedkort.

Asus’ nye hovedkort har støtte for 19 grafikkort

Digitale valutaer som bitcoin har den seneste tiden vært på fremmarsj og det blir stadig mer populært å drive med såkalt graving av valuta. Noe Nvidia har fått merke.

Gravekort
Denne valuta gravingen har ført til at flere maskinvareprodusenter har begynt å lage produkter som er myntet til dette formålet, og nå står Asus klare med et heftig hovedkort.

B250 Mining Expert er navnet på Asus’ hovedkort som har støtte for 19 grafikkort gjennom individuelle PCI-e 3.0 x1-spor. En slik løsning fører dog til at systemet kan krasje på grunn av all strømmen det drar.

Asus har løst dette ved å gruppere sporene inn i tre separate avdelinger på kortet der hver av dem har en egen ATX12V 24-pins strømkontakt.

Annonse


Hovedkortet har støtte for 19 grafikkort.
Hovedkortet har støtte for 19 grafikkort. (Ill.: Asus)

Kommer senere i år
For øyeblikket fyrer ikke hovedkortet med samtlige sylindere. Så langt har det kun støtte for 16 AMD-kort og åtte Nvidia-kort samtidig, men en kommende driveroppdateringen vil bringe kortet opp til maksimal ytelse på 19 grafikkort.

B250 Mining Expert har støtte for Intels sjette og syvende generasjon Core-prosessorer, 32 GB DDR4-minne, fire SATA III-lagringsenheter og leveres med én PCI-e 3.0 x16.

Hovedkortet lanseres senere i år og vil koste rundt 130 dollar i USA.

 

Kilde:
WCCFTech

Annonse