Her er nye Kaby Lake Refresh.
Her er nye Kaby Lake Refresh.

Annonse


Intels nye prosessorer kan bli raskere enn vi hadde trodd – vi kreve nytt hovedkort

Forventningene til den nye Intel-serien, som kommer senere i år, har ikke vært altfor store. Blant annet fordi man ikke forventer den virkelige, store oppgraderingen før Cannonlake og Ice Lake som slippes i 2018.

Oppdatert, 17:50:

Intels “Kaby Lake Refresh”-CPU-er som selskapet akkurat har annonsert, vil kreve nye hovedkort. Det melder Anandtech. 200-serien brikkesett, som Z270 (januar 2017), fases altså nå ut med den nye serien.

Den nye serien krever altså series 300-hovedkort. CPU-ene som lanseres til skrivebordsmaskiner har seks kjerner, og Hyperthreading med i7-modellen.

Annonse
Oppdatert, 21. august:

Det offisielle navnet på den nye prosessorserien er Kaby Lake Refresh, ikke Coffee Lake som først antatt.

"Kaby Lake Refresh" i5.
“Kaby Lake Refresh” i5. (Ill.: Intel)
"Kaby Lake Refresh" i7.
“Kaby Lake Refresh” i7. (Ill.: Intel)

49 prosent hastighetsøkning
Da Intel først viste frem den åttende generasjonen med Core-prosessorer uttalte selskapet at brukerne ville se en 30 prosent økning fra Kaby Lake, men nå kommer Intel med større løvnader:

De nye prosessorene er 40 prosent raskere. Dette er basert på resultater fra ytelsestester kjørt i Sysmark.

Dobler antall kjerner
Den (potensielt) solide hastighetsøkningen skyldes først og fremst flere kjerner i U-serien – som er de mest strømgjerrige prosessorene. Dagens modeller har to kjerner og fire tråder mens Kaby Lake Refresh har fire kjerner og åtte tråder.

Som Engadget påpeker måtte man opp til H-serien med Kaby Lake-prosessorer før man fikk tilsvarende kjerner og tråder. Disse var attpåtil mer strømkrevende enn U-serien.

Intel Kaby Lake Refresh U vil bestå av fire utgaver der i5-8250U er innstegsmodellen med en basishastighet på 1,6 Ghz og turbo på 3,4 GHz. Toppmodellen er i7-8650U med en basis på 1,9 GHz og turbo på 4,2 GHz. Den har 15 watts TDP og 8 MB L3 Cache.

Den nye U-serien til Intel.
Den nye U-serien til Intel. (Ill.: Intel)

 

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse