Google har fjernet konkurrenten til Twitter fra Android app-butikken.
Google har fjernet konkurrenten til Twitter fra Android app-butikken.

Annonse


Google har slettet Twitter-konkurrenten Gab fra Play Store – slik kan du installere likevel

I nok et forsøk på å stagge meningsmangfoldet har Google nå slettet Gab fra Play Store grunnet det Google omtaler som “hatefullt språk”.

Les min kommentar om ytringsfrihet på nett fra juli 2016: Det er egentlig over, nettet har mistet ytringsfriheten.

Oppdatert, 03:44:

Ytterligere informasjon: Google-sparkede James Damore har fått jobbtilbud fra Gab. Les min kommentar om Googles sparking av tesen til Damore.

Annonse
En hashtag som tar til orde for å myrde den amerikanske presidenten, Donald Trump, ble sitert av så mange at den havnet på Twitter-topplisten, men Twitters app har aldri blitt trukket fra Googles app-butikk for det samme. Det er ulovlig i USA å true eller oppfordre til drap på den sittende presidenten.

Man kan jo spekulere i at de timet det nå som nyhetsbildet er rettet mot den grusomme terroren i Barcelona.

Oppdatert, 18:17:

Gab har lagt ut apk-en for manuell installasjon:

https://twitter.com/getongab/status/898352622364614656

Slår ned med vidt definert begrep
Gab definerer seg selv som “et annonsefritt sosialt nettverk for innholdprodusenter som tror på ytringsfrihet, individuell frihet og fri flyt av informasjon på nett.

Det er usikkert nøyaktig hvorfor de er utestengt (helt vanlig taktikk fra selskap som Google), men selskapet begrunner det med følgende:

“Vi tillater ikke apper som kjører kampanjer mot grupper basert på deres rase, etnisitet, religion, handikapp, kjønn, alder, nasjonalitet, veteran-status, seksuell legning eller kjønnsidentitet,” heter det fra Google som også bør fjerne Twitter fra Play Store grunnet ISIS-tweets.

Kast ut Twitter også
Om det er nazister på Gab, er det nazister på alle andre sosiale nettverk, men siden Gab er utenfor kontrollsonen til de store selskapene, velger de altså å gjøre det på denne måten i stedet for billige politiske poeng.

Etter at svært politisk engasjerte Tim Cook tok over Apple etter Jobs’ død, har også han startet med samme taktikk, og gjør det på samme måte som Google ved å gjemme seg bak skjoldet “hatefulle ytringer”  (poengtering: Jeg ser ingen problemer med å bannlyse salg av som fremmer nazi-ideologi –  det er den generelle “hatefulle ytringer” som er farlig) som kan ramme hvem som helst, når som helst.

Tjenesten søker nå donasjoner (ironisk nok er de ikke kastet ut av Twitter enda):

https://twitter.com/getongab/status/898348793359343616?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2Fgetongab

Samtidig som Gab hentet 1 million dollar, har Google altså gitt dem dødsstøttet på Play Store:

https://twitter.com/getongab/status/898316234533478400

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse