Facebook Norge tjener mer enn nok til å måtte ha revisor.
Facebook Norge tjener mer enn nok til å måtte ha revisor.

Annonse


Facebooks interne forum ble en plass for Trump-tilhengerne. Så ble det stengt

Facebook opprettet et internt forum i 2015, kalt FB Anon, som skulle være en plass der de ansatte kunne lufte sin frustrasjon anonymt. Forumet hadde ifølge Business Insider flere hundre brukere.

Ble stengt
I fjor ble FB Anon stengt etter kommentarer som virket forstyrrende på ledelsen i selskapet. Kort tid etter lanseringen ble det en møteplass for Donald Trump-tilhengere i forkant av det amerikanske presidentvalget.

Mange ansatte i selskapet med tilknytting til høyresiden i politikken tok i bruk forumet og følte det som en sikker plass for å dele sine syn.

Senere skal forumet «tatt fyr» og diskusjonene ble mer opphetet og det skal ha blitt ytret rasistiske og kjønnsdiskriminerende kommentarer på FB Anon, melder Business Insider. Tre måneder etter at FB Anon ble stengt uttalte Mark Zuckerberg til de ansatte at forumet hadde blitt stengt fordi det hadde blitt brukt til å trakassere andre.

Annonse
I kjølvannet av stengingen av den interne gruppen, dukket det opp plakater med påskriften «silenced, but not silent» (brakt til taushet, men ikke stille) opp på Facebook-campusen.

Flere var ikke enige i stengingen
Flere ansatte sier til Wall Street Journal at selv om enkelte kommentarer på FB Anon oppfattes som støtende, var de ikke enige at det var riktig å stenge forumet.

Lori Goler, HR-sjef i Facebook, sier til nettstedet at den interne gruppen brøt med selskapets retningslinjer.

– Personer som bruker Facebook, inkludert våre ansatte, må benytte en autentisk identitet på plattformen.

 

Kilde:
Business Insider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse