Apples kontroll nevnes som årsaken til det begrensede utvalget.
Apples kontroll nevnes som årsaken til det begrensede utvalget.

Annonse


– Derfor er det så dårlig utvalg av Smart Connector-produkter til iPad Pro

Høsten 2015 lanserte Apple iPad Pro-brettet som et svar på den økende populariteten til Microsoft Surface og andre 2-i-1-enheter.

Mangel på Smart Connector-produkter
Blant egenskapene til nettbrettet var tilbehørskontakten Smart Connector som blant annet brukes for å opprette tilkobling mellom iPad Pro og Smart Keyboard til Apple. Planen var at også tredjepartsprodusentene skulle kaste seg på kontakten, men så langt har det gått tregt.

FastCompany har nylig snakket med tilbehørsprodusentene Incipio, Brydge, Zagg med flere for å finne ut hvordan det ligger an med Smart Connector. Konsensusen virker å være at Apples kontroll over kontakten er årsaken til at få andre produsenter har adoptert den. Samtidig som Bluetooth både er åpen og godt nok utbredt.

– Med et iPad Pro-tastatur allerede på markedet, evaluerer vi om markedet er interessert i flere iPad Pro-tastaturer og ser om det finnes et hull vi kan tette, sier Kelly McElroy, talsperson for Incipio, til FastCompany. Hun legger til:

Annonse


– Vi utvikler for å tilby noe annet, ikke for å være raskt ute i markedet.

En annen, anonym kilder sier til FastCompany at det tok «nesten seks måneder» å få tak i komponentene og at de var svært dyre.

Går heller for Bluetooth
Brydge-sjefen Nicholas Smith sier at implementeringen er problematisk og kommer med begrensninger for tilbehørsprodusenter.

– Tingen ved «pogo pin»-designet er hvordan Apple har implementert det på iPad. Det er veldig begrenset. Når vi ser fremover er det ingen grunn til at Smart Connector ikke kan bli vurdert i et Brydge-produkt, hvis applikasjonen er riktig, sier Smith til FastCompany.

De seneste årenes forbedringer til Bluetooth er også en bidragsyter til at produsenter velger den trådløse tilkoblingen fremfor Apples proprietære.

– En av fordelene med Smart Connector er at den gir strøm til tastaturet. Men ettersom våre tastaturer har opptil to år med batteri under vanlig bruk, ser vi ikke som strøm som en stor nok byrde til at det må løses gjennom en tilkobling, sier Jeff Meek, produktsjef i Zagg, til nettstedet.

– Flere selskaper jobber med produkter
En talsperson i Apple bekrefter til FastCompany at «flere selskaper» jobber med Smart Connector-tilbehør, men ønsket ikke å nevne selskaper eller lanseringsvindu.

Nylig dukket det opp rykter om at Microsoft jobber med et eget tastatur for iPad Pro. Microsoft har fått gode skussmål for sine Surface-tastaturet som blant annet kan skilte med bakbelysning, noe ikke Apples Smart Keyboard har. Dog er det usikkert om det ryktede tastaturet bruker Smart Connector.

Foruten Apple har Logitech sluppet et Smart Connector-kompatibelt tastatur.

 

Kilde:
FastCompany

Annonse


Annonse


Annonse