Bill Gates fortsetter å donere bort formuen sin til veldedige formål.
Bill Gates fortsetter å donere bort formuen sin til veldedige formål.

Annonse


Bill Gates gir bort over 30 milliarder kroner

Etter han gav seg som toppsjef i Microsoft har fokuset til Bill Gates vært den veldedige organisasjonen Bill & Melinda Gates Foundation.

Største donasjonen på mange år
Bloomberg skriver i dag at Gates har donert 64 millioner av sine Microsoft-aksjer, til en verdi av 4,6 milliarder dollar. Mottakeren er uviss, men som Bloomberg skriver har donasjonene til Gates i hovedsak gått til den veldedige organisasjonen.

Ifølge tall fra nettstedet er dette den største donasjonen fra Gates siden 2000 da han donerte Microsoft-aksjer til en verdi av 5,1 milliarder dollar. Året tidligere gav han bort Microsoft-aksjer verdt 16 milliarder dollar.

Totalt skal Gates ha donert bort over 700 millioner Microsoft-aksjer. Ifølge Bloomberg ville disse i dag hatt en verdi på 50 milliarder dollar.

Annonse
Har solgt seg ned i Microsoft
Den siste i rekken gjør at han for første gang eier færre enn to prosent av selskapets aksjer og det er Steve Ballmer som nå er den største, individuelle aksjonæren. Gates eier nå rundt 1,3 prosent av aksjene i Microsoft. I 1996 eide han 24 prosent av aksjene.

Microsoft-grunnleggeren er stadig verdens rikeste mann etter at Amazon-toppen Jeff Bezos var forbi en kort stund tidligere i sommer.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse