Hvilket selskap har egentlig skyld i Surface-problemene?
Hvilket selskap har egentlig skyld i Surface-problemene?

Annonse


Microsoft-topper kan ha villedet Nadella om Surface-problemene

Microsoft har slått tilbake mot Consumer Reports etter den nedslående rapporter der forbrukerorganisasjonen ikke lenger valgte å anbefale Surface-enhetene.

Store startproblemer
ifølge detaljer fra Microsoft-kjenner Paul Thurrott kan det virke som at flere Microsoft-ledere villedet sjefen selv, Satya Nadella, om problemene til Surface Pro 4 og Book.

Flere brukere, deriblant vår redaksjon, opplevde store problemer med batteriet på begge modellene.

Et dokument Thurrott har fått tilgang på avslører at 16 prosent av Pro 4-maskinene som ble solgt rett etter lansering, ble returnert. For Book var tallet på 17 prosent.

Annonse
La skylden på Intel
Overfor Thurrott skal flere ledere i Microsoft ha lagt skylden på Intel og Skylake-prosessorene og hevdet at prosessorgiganten hadde lansert det mest problematiske produktet i selskapets historie.

Dette nevnes som en årsak til at forholdet mellom Intel og Microsoft har kjølnet noe og at sistnevnte samarbeider med Qualcomm om å få Windows 10 til ARM. Microsoft mente at Intel trengte  en ny konkurrent i markedet og at AMD på det aktuelle tidspunktet ikke var klare.

Tilbake til Intel og Skylake. Thurrott skriver videre at han er blitt fortalt at historien om at Intel har skylden kun er fabrikkert av Microsoft og at det er selskapets Surface-spesifikke drivere som har skylden.

En potensiell bombe
Microsoft-kjenneren skriver at Nadella møtte med Lenovo – på det tidspunktet den største PC-produsenten i verden – og spurte dem om hvordan de taklet problemene rundt Skylake. Lenovo skal ha blitt forundret over spørsmålet og svarte at de ikke hadde opplevd noe liknende.

Det er uvisst om Thurrotts rapporter stemmer helt, og om hvilket selskap av Microsoft og Intel som faktisk har skylden, men det kan være en potensiell bombe hvis det viser seg at Nadellas nærmeste ikke fortalte ham den hele og fulle sannheten rundt Surface Pro 4- og Book-problemene.

 

Kilde:
Thurrott

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse