Her er en moderne versjon av N64-kontrolleren.
Her er en moderne versjon av N64-kontrolleren.

Annonse


Ny versjon av den utskjelte Nintendo 64-kontrolleren gjør suksess på Kickstarter

Jeg har hatt noen av mine beste spillminner på Nintendo 64, men kontrolleren ble jeg aldri helt komfortabel med.

Omdiskutert kontroller
Det er jeg neppe alene om, og den merkelige designet med tre «hender» og den midtplasserte kontrollerstikken har definitivt sine hatere – og elskere.

Selskapet Retro Fighters holder trolig til i samme gruppe som undertegnede og de gjør nå stor suksess på Kickstarter med en moderne versjon av den omdiskuterte kontrolleren. Nå minner den mer om Switch Pro- og Xbox 360-kontrollerne, som har fått svært gode skussmål, med to grep, analogstikken plassert til venstre og to triggere på baksiden.

Den originale Nintendo 64-kontrolleren har, som sikkert kjent, én eneste Z-trigger plassert på midten på baksiden. Retro Fighters’ variant har to Z-triggere slik at man velge om man enten vil bruke venstre eller høyre pekefinger.

Annonse
Kontrolleren har likheter med Switch Pro-kontrolleren.
Kontrolleren har likheter med Switch Pro-kontrolleren. (Ill.: Retro Fighters)

Større knapper
Foruten det er også C-knappene – de gule – gjort større. Dette begrunner selskapet med at de skal være enklere å bruke i spill Smash Bros. og andre spill derbruker de gule knappene til mer enn å styre kameraet. Kontrolleren har også plass til minnekort og Rumble Pack.

De valgte riktig nok å ikke ta med støtte for USB, noe flere potensielle kunder etterspør. Selskapet nevner tid og kostnader som årsaker til dette.

Så langt ser det ut til at flere Nintendo 64-spillere er interessert i en nyversjon av den originale kontrolleren. Kampanjen har for lengst nådd målet på 13 000 dollar og i skrivende stund har den samlet inn over 60 000 dollar fra over 2000 støttespillere.

Hva syns du om den originale Nintendo 64-kontrolleren, og hvilken er din favorittkontroll gjennom tidene uansett konsoll?

 

Kilde:
Kickstarter

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse