Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Dette er Windows 10 Pro sin eksklusive funksjoner. Versjonen er myntet på proffer som trenger et kraftigere filsystem som er sikrere og SMB-støtte for enklere deling. (Ill.: Microsoft)

Dette er «Windows 10 Pro for Workstations «- her er de nye funksjonene

Bedre ytelse og smartere fildeling.

Windows 10 Pro lanseres samtidig med «Fall Creators»-oppdateringen.

Et mer robust filsystem
«Windows 10 Pro for Workstations» er det offiselle navnet.

Pro-versjonen har «økt ytelse» og stabilitet noe som er viktig på kraftige maskiner, forklarer Microsoft.

Så hva har den nye versjonen å by på, og er den noe for oss som spiller mye? La oss ta en titt:

  • Filsystemet som er på plass heter ReFS (aktivert som standard). Dette er en «big deal» da denne plattformen tar over for NTSF som har vært i bruk, du gjettet riktig, siden NT-dagene. ReFS støtter svært store volum og tar vare på filene selv ved feil ved å automatisk oppdatere om en fil er i ferd med å bli korrupt på en speildisk.
  • Støtte for NVDIMM-N-minne kan lese og skrive filer med den aller beste ytelsen: den samme som maskinens RAM.
  • Kjappere fildeling med SMB Direct-støtte. Protokollen støtter nettverkskort med RDMA for best ytelse kombinert med lite CPU-jobbing.
  • Windows 10 Pro for Workstations støtter Intel Xeon og AMD Opteron CPU-er med opp til 4 CPU-er (maks per i dag: 2). Og støtte for opp til 6TB minne, det er opp fra 2TB i dagens versjon.

Microsoft sikter seg inn på servere og proffer med oppdateringen, men det skal likevel bli spennende å se om de av oss med SSD-er kan få dratt ut litt mer ytelse takket være ReFS-filsystemet?

 

Kilde:
Microsoft

Stikkord: windows10