Nissan Leaf blir ny i september.
Nissan Leaf blir ny i september.

Annonse


– Nissan Leaf blir rimeligere enn Tesla Model 3 og Opel Ampera-E

For elbilinteresserte blir neste måneds avduking av Nissan Leaf kanskje en av de mest interessante i år. Nylig dukket det opp ferske spionbilder av den kommende bilen.

– Rimeligere enn Model 3 og Bolt
Nå har Autoblog fått tilgang på det som skal være spesifikasjonene og prisene til den kommende bilen. Ifølge informasjonen starter nye Leaf på 29 995 dollar mens den fullt utstyrte utgaven ender på 36 200 dollar.

Det betyr at Leaf har en innstegspris, i USA, som er 5000 dollar lavere enn rimeligste Tesla Model 3 og 7000 dollar lavere enn Chevy Bolt.  I Norge starter Opel Ampera-E på drøye 300 000 kroner.

Kortere rekkevidde
Det som taler mot den rimelige innstegsprisen, er at rekkevidden blir kortere enn konkurrentene. Spesifikasjonene Autoblog har fått tilgang på, viser at nye Leaf har en batteripakke på 40 kWh – riktig nok en økning fra 30 kWh i dagens Leaf – som ifølge rapportene har en estimert rekkevidde på 160 miles, rundt 257 kilometer.

Annonse
Nissan har tidligere uttalt at nye Leaf vil ha en rekkevidde på 200 miles, 322 kilometer, basert på EPA-standarden. Men det er trolig med en større batteripakke på 60 kWh som ventes ved en senere anledning.

Chevy Bolt har en EPA-estimert rekkevidde til 383 kilometer, mens Tesla Model 3 er estimert til 354 kilometer, ifølge nye lekkasjer.

Av andre spesifikasjoner nevnes det at Nissan Leaf har 147 hestekrefter.

Vurderer du å kjøpe nye Nissan Leaf?

 

Kilde:
Autoblog

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse