Qualcomm ønsker å stanse importen av iPhone. Nå etterforskes Apple av ITC.
Qualcomm ønsker å stanse importen av iPhone. Nå etterforskes Apple av ITC.

Annonse


Qualcomm ønsker importstans av iPhone – nå blir Apple etterforsket

For en måned siden leverte Qualcomm inn et søksmål mot Apple der brikkeprodusenten ønsket importstans av enkelte iPhone-modeller til USA.

ITC går videre med saken
Bakgrunnen for søksmålet er at Qualcomm hevder at Apple krenker en rekke av deres patenter.

Nå annonserer brikkesettprodusenten at International Trade Commission (ITC) har startet en etterforskning av Apple.

«Qualcomm er fornøyd med valget til ITC om å etterforske Apples praksiser og uautoriserte import av produkter som bruker Qualcomms patenter», uttaler Don Rosenberg, visepresident i Qualcomm.

Annonse
Apple får støtte
Overfor CNET gjentok en talsperson fra Apple det samme selskapet tidligere har uttalt, nemlig at Qualcomms ulovlige handlinger ødelegger for Apple og hele industrien.

Andre teknologiselskaper, via organisasjonen Computer & Communications Industry Association, har vist sin støtte til Apple og uttalt at en stans i importen av iPhone vil potensielt sett ødelegge for kundene.

Tror saken kan løses utenfor domstolen
Tvisten mellom de to selskapene startet tidligere i år da Apple gikk til søksmål mot Qualcomm fordi de mener at brikkesettleverandøren «tar betalt for teknologi som ikke har noe med selskapet å gjøre». Qualcomm svarte kort tid senere med et motsøksmål.

Brikkesettprodusenten har senere hevdet at Apples leverandører tilbakeholder én milliard dollar, rundt 8,5 milliarder kroner, i royalties og salg.

Nylig uttalte Qualcomm-sjef Steve Mollenkopf at han tror saken vil løses utenfor rettssalen.

 

Kilde:
CNET

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse