Flåten til Cruise består av elbilen Chevy Bolt EV.
Flåten til Cruise består av elbilen Chevy Bolt EV.

Annonse


For første gang får San Francisco en selvkjørende transporttjeneste

Selskapet Cruise Automation, som eies av General Motors, åpner sin transporttjeneste med selvkjørende biler i San Francisco.

For første gang i San Francisco
Liknende tjenester fra andre selskaper er allerede tilgjengelig i andre amerikanske byer som Pittsburgh og Phoenix, men det er først nå at en autonom transporttjeneste kommer til California og San Francisco.

Flåten av selvkjørende biler består av elbilen Chevy Bolt EV, kanskje mer kjent her til lands som søsterbilen Opel Ampera-E. Via tjenesten «Cruise Anywhere» kan kunder praie en elektrisk, selvkjørende bil som er tilgjengelig mellom 16 og 24 timer i døgnet syv dager i uken

Kun for ansatte
I førsteomgang er det kun Cruise-ansatte som kan cruise rundt i gatene i San Francisco, da selskapet ønsker ytterligere testing av tjenesten før den slippes løs til hvermansen. Selskapet har ikke sagt noe om når den rulles ut til flere.

Annonse


Cruise Automation sier til TechCrunch at tjenesten allerede har blitt den foretrukne transportmetoden for flere av de ansatte i selskapet.

Merk at det fremdeles er et krav at bilene har en person bak rattet til enhver tid. Under kan du se en demonstrasjon av «Cruise Everywhere» i aksjon.

 

Kilde:
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse