Flere Apple-ansatte syns ikke stort om åpent kontorlandskap, ifølge John Gruber.
Flere Apple-ansatte syns ikke stort om åpent kontorlandskap, ifølge John Gruber.

Annonse


Apple-kjenner: Misfornøyde ansatte gjør opprør mot Apple Park

Ifølge Daring Fireball-bloggeren John Gruber, som er kjent for sine gode Apple-kilder, er flere Apple-ansatte ikke særlig begeistret over kontorlandskapet i selskapets nye hovedkvarter Apple Park, som åpnet i april.

– Fikk en egen bygning
Informasjon Gruber har fått tilgang på, forteller at det er flere ansatte som «gjør opprør» mot valget om åpent kontorlandskap i det nye hovedkvarteret.

Han nevner spesielt Johny Srouji, visepresident for Hardware Technologies i Apple, som en av de mest høylytte motstanderne mot et åpent kontorlandskap.

– Jeg hørte at da plantegningene ble lagt frem, var det en del møter med Johny Sroujis avdeling. Han har ansvaret for Apples brikkesett, A10 og A11. Åpenbart en suksessfull avdeling i Apple og en som vokster raskt med mye ansvar, sa Gruber under en nylig podkast.

Annonse
Han fortsatte:

– Da han fikk se plantegningene, var responsen hans ganske krass. Så de bygde en egen bygning til avdelingen hans ved siden av campusen … Slik jeg forstår det ble bygningen bygget fordi Srouji mente at avdelingen hans ikke kunne jobbe slik.

Ledere og sjefer får egne kontorer
Flere ansatte foretrekker egne kontorer eller avlukker fremfor det åpne kontorlandskapet. Det er de vanlige ansatte som jobber i åpne kontorlandskap, mens sjefer og ledere får egne kontorer i fjerde etasje i Apple Park, skriver Neowin.

Interessant nok er det ikke alle Apple-ansatte som skal flytte til det nye hovedkvarteret, deriblant Eddy Cue, visepresident for Internet Software and Services. Cue og avdelingen hans vil forbli ved det nåværende hovedkontoret ved Infinite Loop.

Hva syns du om åpne kontorlandskap?

 

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse