MITs kamera-app redigerer bildet før det er tatt.
MITs kamera-app redigerer bildet før det er tatt.

Annonse


Denne kamera-appen redigerer bildene før de blir tatt

Profesjonelle fotografer bruker ofte timer på å redigere bilder, men hva om det kan gjøres før bildet blir tatt?

Bildet redigeres før det blir tatt
En gruppe forskere ved MIT-universitetet jobber med en kamera-app for mobil som kan redigere bildene dine før du har tatt dem.

Appen styres av et kunstig nevronettverk som er i stand til å lære seg hvordan det skal tilpasse bildene. Dette gjøres ved å vise eksempler på før og etter et bilde er tatt.

Forskerne har samarbeidet direkte med Adobe og har en database med 5000 bilder som har blitt justert av fem profesjonelle fotografer. På den måten har nevronettverket blitt matet med nyttig informasjon.

Annonse
Redigeres direkte på enheten
I tillegg har forskerne jobbet med Google for å sørge for at all prosesseringen kan gjøres direkte på mobilen. Vanligvis krever liknende teknologi en god og stabil tilkobling til Internett.

På den måten har de klart å få fargejusteringene til å vises i sanntid og før man tar bildet kan man se hvordan det blir seende ut. Det som vises er et bilde med lav oppløsning, men så fort bildet er tatt blir det prosessert via appen til full oppløsning. Den siste prosessen vil ta litt ekstra tid på grunn av de ekstra pikslene.

MIT har ikke uttalt når de planer om å slippe appen eller om den kan bli implementert i nåværende apper.

 

Kilde:
Gizmodo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse