Sikkerhetseksperter advarer igjen om spionvare i kinesiske billigmobiler.
Sikkerhetseksperter advarer igjen om spionvare i kinesiske billigmobiler.

Annonse


Advarer mot kinesiske billigtelefoner – Amazon stanser salget

Sikkerhetseksperter går ut og advarer mot kjøp av kinesiske billigtelefoner etter at det skal ha blitt avdekket spionvare i flere modeller.

Oppdaget ny spionvare
Spionvaren gjør det mulig for uønskede å ta seg inn i mobilen via en bakdør og har via denne tilgang til flere kjernefunksjoner på mobilen. På den måten kan personer installere apper, foreta samtaler og ta skjermdumper uten at eieren merker noe.

Ifølge sikkerhetsekspertene sender programvare fra Shanghai Adups Technology informasjon fra mobiltelefonene til selskapets servere i Shanghai i Kina uten at mobileierne blir informert om det.

Dette er samme selskap som i fjor stod bak spionvaren til telefonen Blu R1 HD. Den gang omtalte Shanghai Adups hendelsen som en «feiltakelse» (ekstern lenke), men ifølge analytikere i Kryptowire fortsetter selskapet å gjøre den samme «feilen», skriver CNet.

Annonse




– Problemet eksisterer ikke lenger
En talsperson for Adups sier til CNet at selskapet har løst problemene fra 2016 og at problemene ikke lenger eksisterer, men ifølge Kryptowire har de registrert tilfeller av at Adups sender informasjon uten brukernes viten på tre forskjellige telefoner.

Kryptowire uttaler at spionvaren er forhåndsinstallert på opptil 700 millioner enheter, som inkluderer biler og andre oppkoblede enheter, men aggressiviteten til skadevaren varierer fra enhet til enhet.

Ryan Johnson, forskningssjef i Kryptowire, sa under Red Hat-konferansen i Las Vegas forrige måned at spionvaren ikke er blitt oppdaget på dyrere mobiltelefoner, men at den ser ut til å være godt representert på de billigste modellene.

Amazon stanset salget
I kjølvannet av avsløringene har Amazon bestemt seg for å stanse salget av Blu-tefefoner.

– Vi tar sikkerheten på alvor, og derfor har vi stanset salget av Blu-telefoner på Amazon til problemet er blitt løst, sier en talsperson for nettbutikkgiganten til Digital Trends.

Blu sier på sin side at Amazon har visst at Adups har vært installert på Blu-enheter og at programvaren ikke er noe sikkerhetsrisiko.

– Det har ikke skjedd noen endringer på noen av våre enheter som bør vekke bekymring. Vi forventer at Amazon forstår det og gjør enhetene våre tilgjengelig for salg igjen, sier Blu til nettstedet.

 

Kilder:
Digital Trends,
CNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse