Nearby Connections 2.0 åpner for spennende muligheter.
Nearby Connections 2.0 åpner for spennende muligheter.

Annonse


Slik skal Google gjøre fildeling mellom telefoner enklere

Under utviklermessen Google I/O tidligere i år, viste søkegiganten frem et nytt utviklersett, Nearby Connections 2.0, som skal gjøre det enklere å sende filer mellom to enheter.

Mer enn bare filoverføring
Dette skal gjøres mulig med Wi-Fi, Bluetooth LE, men også for vanlige Bluetooth-tilkoblinger, og brukerne er ikke avhengige av å være tilkoblet Internett.

I tillegg til å sende filer mellom to enheter, ser Google også for seg andre bruksområder til utviklersettet:

«Se for deg at du kjører bort til en tom gårdsplass eller privat parkeringsplass i en by som New York eller San Francisco, og du forhandler om å leie plassen til eieren er tilbake», er et av bruksområdene Google ser for seg.

Annonse
«Hva om kontaktlisten din kan utvides og sammenkobles din partners liste når dere er sammen. På den måten slipper du å bli stilt i den ulidelige posisjonen om å be om svigermoren din sitt nummer», er et annet.

Samarbeidspartnere
Google har også inngått samarbeid med flere selskaper om implementering av denne API-en. Blant annet planlegger The Weather Channel å spre værvarsler som haster på denne måten.

GameInsight ønsker bruker Nearby Connections for å finne spillere, men også for å spille spill frakoblet.

Google slipper utviklersettet denne uken og det vil fungere med alle Android-enheter som kjører versjon 11.0 av Google Play Tjenester.

 

Kilde:
9to5Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse