Vega-serien kan gi Nvidia ordentlig med konkurranse.
Vega-serien kan gi Nvidia ordentlig med konkurranse.

Annonse


– Så mye bedre er AMD RX Vega enn R9 Fury X i Battlefield 1

Natt til mandag norsk tid viste AMD frem den nye Radeon RX Vega-arkitekturen som blir arvtakeren til Fury.

Venter på ytelsestester
AMD har oppgitt de offisielle spesifikasjonene, men hvor godt de kommende grafikkprosessorene yter i praksis, er for tidlig å si.

Før vi får se noen faktiske ytelsesresultater fra uavhengige kilder, har AMD selv publisert resultater for toppmodellen Radeon RX Vega 64.

AMDs egne tester
I sammenligningen kjøres RX Vega 64 opp mot AMDs R9 Fury X. Testene ble utført på en maskin med Intel Core i7-7700K med 16 GB DDR4-minne og Windows 10.

Annonse
Ved en oppløsning på 1920 x 1080, hadde RX Vega 64 en 25 prosent høyere bildefrekvens enn R9 Fury X i Battlefield 1, ifølge tallene til AMD.

Da oppløsningen ble skrudd opp til 2560 x 1440 piksler, var Vega 64 stadig best med en bildefrekvens som var 17 prosent høyere. Ved 4K var forskjellene størst.

Ved 4K kjørte Battlefield 1 ved en bildefrekvens på 55 med Vega 64 og 41 bilder per sekund med R9 Fury X – en forskjell på rundt 35 prosent.

Se tabell under:

Her er resultatene fra AMDs egne tester.
Her er resultatene fra AMDs egne tester. (Ill.: AMD)

En pekepinn på ytelsen
Selv om dette er tall direkte fra produsenten gir de uansett en pekepinn på hvor godt Vega 64 vil yte i praksis når GPU-ene lanseres om få uker.

AMD lover at den nye Vega-serien skal levere svært god ytelse i en rekke DirectX12- og Vulkan-spill, og vi ser frem til å teste det ut.

 

Kilde:
Hot Hardware

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse