Den tidligere Google-lederen mener at iPhone banker Android-telefonene på kamerafronten.
Den tidligere Google-lederen mener at iPhone banker Android-telefonene på kamerafronten.

Annonse


– Hvis du virkelig bryr deg om fotografering, eier du en iPhone

I et Facebook-innlegg sier tidligere senior vice president of Social i Google, Vic Gundotra, at Android-telefonene ligger langt bak iPhone når det kommer til fotografi.

Skryter av iPhone-kameraet
«Folk flest har nesten sluttet å bruke DSLR (speilreflekskamera, journ.anm.) Jeg lot mitt profesjonelle kamera være igjen hjemme og tok disse bildene under en middag med en iPhone 7 med beregningsbasert fotografering (portrettmodus som Apple kaller det). Det er vanskelig å ikke kalle disse bildene (på en restaurant, tatt med en mobiltelefon uten flash) for fantastiske. Bra jobbet, Apple», starter han Facebook-innlegget som fikk flere til å reagere.

En person skrev at Galax8 S8-kameraet var enda bedre, noe Gundotra ikke akkurat var enig i. Ikke bare mente han at iPhone 7 tar bedre bilder, han mente også at Android var årsaken til at Galaxy S8 ikke tar bedre bilder.

«Jeg kunne aldri brukt en Android-telefon til å ta bilder med! Her er problemet: Det er Android. Android er et operativsystem basert på åpen kildekode (for det meste) som er nødt til å være nøytralt for alle parter. Det låter bra helt til man går inn på detaljene. Har du noen gang lurt på hvorfor en Samsung-telefon har en forvirrende rekke med fotovalg? Bør jeg bruke Samsung Camera? Eller Android Camera? Samsung gallery eller Google Photos?», skriver den tidligere lederen i Google. Han fortsetter:

Annonse
«Det er fordi når Samsung innoverer med maskinvaren som ligger i bunn (som et bedre kamera), er de nødt til å overbevise Google om å tillate innovasjonen til å gjelde andre applikasjoner via den riktige API-en. Det kan ta ÅR.»

Hvilken toppmobil tar best bilder? Se bildeduellen mellom Samsung Galaxy S8, iPhone 7 Plus og OnePlus.

– Apple gjør det bedre
Gundotra skriver videre at innovasjonen her ikke skjer på maskinvarenivå, men ved beregningsbasert fotografering og at Google gjorde det ganske godt på denne fronten for fem år siden. Han mener at Apple fortsatt innoverer på maskinvarenivå og samtidig oppdaterer programvaren med de nyeste innovasjonene og lanserer det.

«Oppsummert: Hvis du virkelig bryr deg om fotografering, eier du en iPhone. Hvis du ikke har noe imot å ligge noen år bak, kjøp en Android.»

Er du enig i uttalelsene til Gundotra?

 

Kilde:
9to5Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse