Slik endte kommunikasjonen mellom de to AI-ene opp når de ønsket å effektivisere kommunikasjonen seg imellom, men hva i all verden mener de?
Slik endte kommunikasjonen mellom de to AI-ene opp når de ønsket å effektivisere kommunikasjonen seg imellom, men hva i all verden mener de?

Annonse


Dette skjedde når Facebooks AI lagde sitt eget språk – selskapet måtte stoppe dem

Elon Musk: – Zuckerbergs forståelse for AI-trusselen er begrenset” er tittelen på en sak vi hadde ute for noen dager siden. Kanskje hadde han mer rett han var klar over.

Lagde eget språk
For nå viser det seg at Facebook så seg nødt til å ta drepen på en egenutviklet AI. Årsaken skal være at den kunstige intelligensen startet å lage sitt eget språk seg imellom som ikke nødvendigvis ga mye mening for oss mennesker:

Bob: “I can can I I everything else.

Alice: “Balls have zero to me to me to me to me to me to me to me to me to.

Annonse


Derfor skjedde det
Grunnen til at AI-ene startet dette var fordi bot-ene i denne sammenheng skulle brukes til å forbedre forhandlinger for å gjøre dem kjappere og mer effektive, men programmererne hadde gjort en feil når de kodet, nemlig at de ikke programmerte inn at de bør kommunisere menneskelig.

Men også mennesker tar snarveier med språket når situasjonen krever det, og det var akkurat det AI-ene gjorde også.

“AI-en vil glemme språk vi skjønner og finne opp kodeord seg imellom”, forklarer Dhruv Batra som er gjesteforsker fra Georgia Tech på besøk hos Facebook.

Kan definitivt skape eget språk
Facebook endte opp med å ha det som krav at AI-en kommuniserer på skikkelig engelsk, men dette lærte de trolig mer av dette, og Facebook hevder å ha bevist (i tre forskningsprosjekter) at AI-er kan skape eget språk.

Batra: “Det er uten tvil mulig. Språk kan komprimeres, og ikke bare for å spare på tegnene, men på en måte der de kan formulere komplekse tanker”.

Datamaskiner kan kommunisere med en rekke byggeblokker de tilbys; enten med engelsk, eller rett og slett tall eller binærkode, men det spiller ingen rolle hva som brukes for en AI som etter hvert vil rangere betydningen av det de kommuniserer.

“Om A + B = C, kan A være nesten hva som helst, men for en datamaskin kan “A” bety så mye mye mer fordi det ikke er noen begrensinger med hjernekapasitet.”

 

Kilde:
Fastcodesign

Annonse