iRobots støvsugere kan kartlegge hjemmet ditt, men er nå tydelige på at de ikke vil dele eller selge denne informasjonen.
iRobots støvsugere kan kartlegge hjemmet ditt, men er nå tydelige på at de ikke vil dele eller selge denne informasjonen.

Annonse


Robotstøvsugeren skal ikke selge data likevel

Denne uken kunne vi fortelle at selskapet bak iRobot så for seg å selge kartdata fra hjemmet ditt.

– Vil aldri selge dataene dine
Etter flere dager med det som godt kan kalles en PR-skandale, og til og med en artikkel i New York Times, gjør selskapet nå helomvending.

– For det første vil iRobot aldri selge dataene dine, sier toppsjef Colin Angle til Zdnet.

Han sier nå at en robot kan hjelpe med å gjøre hjemmet ditt smartere, men at informasjonen som eventuelt blir delt skal kontrolleres av kunden, og ikke brukes som en verdi som selskapet kan utnytte.

Annonse


– Kunden har full kontroll over delingen, sier han videre. – Jeg vil være klar på at dette er hvordan data vil bli håndtert i fremtiden:

Deling vil kreve tillatelse
Det er godt mulig at du vil at roboten skal dele informasjon med andre enheter i hjemmet ditt om for eksempel avstanden mellom møblene, men dette vil alltid kreve kundens tillatelse, og kommunikasjonen skal foregå på en sikker måte, legger han til.

I en uttalelse til AppleInsider er iRobot også tydelig på at de ikke vil selge informasjonen din:

“iRobot selger ikke kundedata. Kundene kommer alltid først. Vi vil aldri bryte kundens tillit ved å selge eller misbruke kunderelatert data.»

Kilder
Zdnet
AppleInsider

Annonse