Switch-forhandlerne i Japan tar til kreative metoder for å bestemme hvem som kjøpt en av de få tilgjengelige konsollene.
Switch-forhandlerne i Japan tar til kreative metoder for å bestemme hvem som kjøpt en av de få tilgjengelige konsollene.

Annonse


Switch-mangel i Japan fører til lotteri-salg

Nintendos Switch-konsoll, som ble lansert i mars, ser ut til å bli en bestleseger internasjonalt – og i Japan overgår etterspørselen langt tilbudet.

Det er ikke unormalt at tusenvis av Japanere stiller opp for å kjøpe noen hundre tilgjengelige konsoller, i følge Nikkei.

Lotteri avgjør om du får kjøpt
Derfor har elektronikk-kjedene i konsollens hjemland tatt til å selge dem ut ved lotteri, skriver Kotaku.

Det fungerer ved at alle som kommer i butikkene blir tildelt et armbånd med et nummer på, og hvis dette nummeret blir trukket ut, får man kjøpt en konsol.

Annonse
Mer rettferdig enn førstemann til mølla
Tidligere var det førstemann til mølla som gjaldt, der man stilte seg opp i kø og de som var først fremme fikk kjøpe en Nintendo Switch.

Lotterimetoden skal være mer rettferdig, og hindrer at profesjonelle videreselgere møter tidlig opp i køen og selger dem videre på gråmarkedet.

Metoden er derimot ikke problemfri, og nylig fikk en Twitter-bruker og en venn tildelt numrene 179 og 181 etter hverandre – mens tallet 180 ble trukket.

Dette førte til en tweet som fikk over 22 000 «likes,» og ble videretweetet over 40 000 ganger, som tvang butikken Bic Camera på Mito Station i Japan til å utstede en offisell unnskyldning.

Stein-saks-papir-turnering
På grunn av slike ting har en annen butikk, kalt Geo, kansellert lotteriene sine til fordel for en «stein, saks, papir»-turnering for å bestemme hvem som skal få kjøpt de fem Switch-konsollene de får inn, melder Kotaku.

Det har også oppstått et stort svart marked for Nintendo Switch i kjølvannet av Nintendos leveringsproblemer, og mange gått til skrittet å selge tomme Switch-bokser til kunder som tror de kjøper hele konsollen, skriver Nikkei.

Skal selge 10 millioner konsoller
Fram mars til juli solgte Nintendo 4,7 millioner Switch-konsoller, og målet er å selge 10 millioner enheter i løpet av finansåret 2017.

Nintendo doblet produksjonen i mars, men de klarer fortsatt ikke å nå etterspørselen – i hvert fall ikke Japan.

Kilder
Kotaku
Nikkei

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse