Ingen kamera"bump" på denne, men to kameraer skal visstnok sørge for svært pene bilder. Vi får se når vi får den om rundt 1 mnd.
Ingen kamera"bump" på denne, men to kameraer skal visstnok sørge for svært pene bilder. Vi får se når vi får den om rundt 1 mnd.

Annonse


Slik fikk Android-skaperen til det Apple ikke klarte med iPhone 7 – her er bildene den er i stand til

Essential Phone fra Andy Rubin (vi gleder oss til å teste), mannen bak Android, skal ikke være langt unna, kun noen uker sa han for en uke siden (mer om dette senere), men bransjen er knalltøff og nå må han levere.

Derfor to kameraer
I mellomtiden bruker folkene som har utviklet mobilen litt tid i mediebildet for å hype mobilens kamera som ikke stikker opp fra designet – likevel hevder ingeniørene at den knipser svært gode bilder.

De ønsket ikke å levere dårlige bilder når lysskildene er svake, selv om kameraet altså ikke stikker ut fra baksiden.

ISP-en er viktig
Det er Yazhu Ling som har skrevet innlegget. Ling har doktoravhandling i “Human Visual Perception”. Ling har jobbet med ISP-delen av prosjektet.

Annonse
En ISP er en “Image Signal Processing”, en kompleks operasjon, men som må til for å konvertere bildeinformasjonen fra sensorene til den endelige bildefilen. ISP-en justerer automatisk fokus, hvitbalanse og slike ting.

Snittet av bildene sensorene produserer, er hva de går for.

Dette kan være en forklaring på hvorfor to-kamera-systemet på OnePlus 5 ikke fungerer optimalt: De har ikke gjort en god nok jobb med ISP-en som må kalibreres mot den virkelige verdenen. Testen vår kommer neste uke.

Kan Essential gjøre det bedre enn Galaxy S8 som er kjent for gode bilder, også på natta?

Slik fungerer det
“Essential Phone har to kameraer som samarbeider med hverandre.

Det ene er laget for farge, den andre for sort-hvitt”. Ling forklarer at kameraet som knipser farge må gjette hvilken farge som skal i hvilken piksel, noe som kan være vanskelig når det er dårlig lys – derfor tar kamerat nummer to seg av svart og hvitt fordi det ikke krever noen gjettelek i det hele tatt. Hver piksel får en ekte svart og en ekte hvit-farge.

Ingen før sent august, tidligst
Dessverre nevnes det i artikkelen at “de gjør mobilen klar for produksjon”, noe som jo betyr at de må produsere en rekke enheter før vi har den i hånda. Flere uker til? Ja, uten tvil. Synd. Jeg tviler på at Rubin er glad i den lille glippen.

Se eksempelbildene og tekstforklaringene for å skjønne prosessen:

Bildet til venstre er RAW og ikke tuklet med. Det til høyre er et resultat av de to kameraene sitt samarbeid.
Bildet til venstre er RAW og ikke tuklet med. Det til høyre er et resultat av de to kameraene sitt samarbeid. (Ill.: Essential)
Kun farger - mono med ISO400 og Fusion med begge kameraene.
Kun farger – mono med ISO400 og Fusion med begge kameraene. (Ill.: Essential)
"I vår subjektive forbedringsprossess som startet i januar 2017 endte vi opp med å gjøre større endringer 15 ganger, i tillegg til mange mindre forbedringer og feilrettinger. Vi har knipset og anmeldt mer enn 20 000 bilder og videoklipp, og legger til flere av dem i databasen hver dag. Vi er nesten ferdige."
“I vår subjektive forbedringsprossess som startet i januar 2017 endte vi opp med å gjøre større endringer 15 ganger, i tillegg til mange mindre forbedringer og feilrettinger. Vi har knipset og anmeldt mer enn 20 000 bilder og videoklipp, og legger til flere av dem i databasen hver dag. Vi er nesten ferdige.” (Ill.: Essential)

 

Kilde:
Essential

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse