Apple TV har en Siri-funksjon som gjør det mulig å spole ti sekunder tilbake.
Apple TV har en Siri-funksjon som gjør det mulig å spole ti sekunder tilbake.

Annonse


Selskap mener de eier patent på «hva sa han?» – saksøker Apple

Den nyeste Apple TV har en Siri-funksjon som gjør det mulig å spole tilbake noen sekunder i en film eller en TV-episode hvis man for eksempel gikk glipp av noe som ble sagt.

Siri-funksjon
Det fungerer ved at man holder inne Siri-knappen på Apple TV-kontrolleren og sier «hva sa han?», og da hopper videoen tilbake ti sekunder. En enkel og til tider kjekk funksjon.

Et Florida-basert videoselskap, CustomPlay, mener at de eier rettighetene til denne funksjonen og har gått til søksmål mot Apple. CustomPlay sier at det var de som lagde denne funksjonen og at Apple krenker patentet 6,408,128 B1 søkt for ved patentkontoret i USA i 1998 og tilkjent i 2002.

«En metode for, og et system som kan, spille av en del en video på nytt […] forespørselen omfatter en stemmekommando», står det i patentbeskrivelsen.

Annonse
Hevder Apple aldri svarte dem
I stevningen skriver selskapet at de kontaktet Apple i 2014 om et mulig samarbeid, men at Apple ifølge dokumentene aldri svarte. Derfor mener CustomPlay at iPhone-produsenten har visst om patentet, men allikevel har implementert det.

CustomPlay ønsker skadeserstatning og at Apple betaler saksomkostningene. Så langt har Apple ikke kommentert søksmålet.

 

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse