Vive Standalone er ikke avhengig av eksterne sensorer.
Vive Standalone er ikke avhengig av eksterne sensorer.

Annonse


HTC annonser frittstående VR-hodesett som drives av Snapdragon 835

Et av problemene med VR-spilling og -opplevelser er alle kablene som er nødvendig og som ofte er i veien når man spiller. Vi var ikke akkurat begeistret over kabelrotet da vi testet PlayStation VR i fjor.

VR uten en tråd
Enkelte PC-produsenter har forsøkt å løse det med kreative VR-løsninger, men fremover vil hodesettene alene være kraftige nok til at de vil fungere trådløst.

For to uker skrev vi om Oculus’ trådløse VR-visjoner, og nå har HTC annonsert en frittstående variant. Det vil si at enheten kan spore bevegelser uten eksterne sensorer og er ikke avhengig av kablet tilkobling mot PC for å fungere.

Qualcomm-samarbeid
Vive Standalone, som er det enkle navnet på hodesettet, er kraftig nok til å kjøre alt av apper på HTCs Viveport-plattform. VR-hodesettet er utviklet i samarbeid med Qualcomm og drives av brikkesettet Snapdragon 835.

Annonse


Selv om dette virker som gode VR-nyheter, er det et ankepunkt med dette VR-hodesettet. Vive Standalone blir eksklusivt til Kina, men det er lov å håpe at det selskapet også jobber med en internasjonal variant.

Flere detaljer rundt spesifikasjonene og pris er ikke kjent på nåværende tidspunkt.

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse