Amerikanske TSA innfører strengere sikkerhetssjekker.
Amerikanske TSA innfører strengere sikkerhetssjekker.

Annonse


Du får ha med laptopen på flyet, men sikkerhetssjekkene blir strengere

Det ble ingen ting av det påståtte laptopforbudet på flyvninger fra Europa til USA og forbudet er i ferd med å oppheves i land det tidligere er blitt innført i.

Nettbrettet må ut
I stedet vil TSA, Transportation Security Administration i USA, innføre strengere sikkerhetssjekker på flyplassene. Det innebærer at «all elektronikk større enn en mobiltelefonen» må tas ut av håndbagasjen og sendes alene gjennom røntgenmaskinen.

Tidligere kunne nettbrett og mindre bærbare PC-er som MacBook 12″ forbli i sekken eller vesken gjennom maskinen, skriver Apple Insider.

Løsningen er blitt pilottestet på ti flyplasser i landet og ifølge TSA var prøveperioden en suksess. Dermed vil reglene gjelde samtlige flyplasser i USA i løpet av de kommende ukene.

Annonse


Hyppigere sjekk av bagasje
Samtidig med de nye reglene advarer TSA passasjerer om at de vil oppleve hyppigere sjekk av bagasje på grunn av omfattende testing:

«Enten du flyr til, fra eller i USA, er TSA forpliktet til å øke sikkerheten i flyindustrien ved å styrke sikkerheten til vårt kommersielle flyfartsnettverk for å sørge for at flyvning er et trygt valg for samtlige», heter det i en uttalelse fra Huban A. Gowadia, Acting Administrator i TSA.

 

Kilde:
Apple Insider

Annonse


Annonse


Annonse