Snart kan du bli nødt til å betale for å lese nyheter på Facebook.
Snart kan du bli nødt til å betale for å lese nyheter på Facebook.

Annonse


Facebook skal prøve ut betalingsmur

Facebooks Campbell Brown sier til nettstedet The Street at det sosiale mediet har planer om å teste ut en betalingstjeneste.

Må betale etter et visst antall artikler
Tjenesten blir bygget på det sosiale mediets «Instant Articles» som henter artikler fra hundrevis av publikasjoner og er basert på brukerens interesser og preferanser, melder The Street.

Planen til Facebook er å sette opp en betalingsmur slik at brukerne er nødt til å bli abonnenter hvis de ønsker å lese videre etter å ha lest ti artikler.

– En av tingene vi har hørt om under møtene med flere aviser og digitale publikasjoner er at «vi ønsker et abonnementsprodukt – vi ønsker å se en betalingsmur på Facebook». Og det er noe vi kommer til å gjøre. Vi lanserer et abonnementsprodukt, uttalte Brown under Digital Publishing Innovation Summit i New York forrige uke.

Annonse
Avisene ønsker bedre integrasjon med Facebook
I en annen artikkel på The Street ønsker David Chavern, sjef for News Media Alliance som representerer 2000 aviser og digitale publikasjoner i USA og Canada, et produkt som øker antall digitale abonnenter velkommen.

– Det er for tidlig å si. Det har vært et ønske i lang tid at Facebook har bedre integrasjon med publikasjonenes abonnementsmodell. Vi har troen. Jeg vil gjerne at det skal bli et godt produkt som fungerer bra for publikasjoner, men det vet vi ikke ennå, sier Chavern til The Street.

Uttestingen av en betalingsmur på Facebook vil starte i oktober.

 

Kilde:
The Street 1, 2

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse