Firefox kan vise til store hastighets- og minneforbedringer.
Firefox kan vise til store hastighets- og minneforbedringer.

Annonse


Firefox kan åpne over 1500 faner på 15 sekunder

Mozilla jobber hardt med en overhaling av Firefox som skal gjøre nettleseren raskere og mer repsonsiv samtidig som den spiser mindre minne. Prosjektet heter «Quantum Flow» og målet er at ikke-innlastede faner skal bruke så lite minne som mulig.

For faneglade personer?
Dietrich Ayala, en utvikler i Mozilla, ønsket å sjekke hvor stor forbedringen med «Quantum Flow» var og kjørte noen tester på flere ulike versjoner av Firefox.

Målet med testene var å sjekke hvor raskt Firefox startet opp med 1691 faner. Utvikleren har nemlig en Firefox-profil med 1691 faner. I blogginnlegget skriver han at han gav opp å forklare hvorfor han har en profil med så mange faner.

Verst ut i testen kom Firefox 51 som brukte syv minutter på å starte opp. I motsatt ende var Firefox 55 som åpnet 1691 faner på kun 15 sekunder. En solid forbedring.

Annonse
Kraftig redusert minneforbruk
Utvikleren kjørte også noen minnetester for å sjekke om forbruket hadde gått ned sammen med oppstartstiden. Firefox 52 var verst her og brukte godt over 2 GB minne for 1691 faner.

Både Firefox 55 og 56 knuste de tidligere versjonene og brukte under 500 MB hver. En solid nedgang i minneforbruket.

Hvis du er en av dem som har flust av nettleserfaner til enhver tid, kan det kanskje være lurt å sjekke ut den nyeste versjonen av Firefox.

 

Kilde:
ZDNet,
Metafluff

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse