Apple ønsker ikke å være for avhengig av én produsent.
Apple ønsker ikke å være for avhengig av én produsent.

Annonse


Apple vil være mindre avhengig av Samsung – kan komme til å utvikle egen OLED-teknologi

Ryktebørsen virker å være ganske tydelig på at iPhone 8 – hvis det blir det endelige navnet – kommer til å ha en OLED-skjerm. Mobilkonkurrent Samsung skal ifølge rapportene være eksklusiv produsent av skjermen.

Har kjøpt inn egne OLED-maskiner
Som 9to5Mac skriver, er ikke Apple særlig begeistret over å forholde seg til kun én produsent, men ettersom Samsung dominerer OLED-markedet for mobiler er selskapet svært avhengig av konkurrent.

Fremover kan det bli endringer på den fronten. ET News melder at Apple har kjøpt inn egne CVD-maskiner og har satt opp en avdeling i Taiwan der de driver med forskning og utvikling av OLED-teknologi. Målet er å utvide forsyningskjeden for OLED-teknologi slik at selskapet er mindre avhengig av Samsung, men planen til Apple skal ikke være å produsere OLED-skjermene selv.

Les også: LG kan ha sikret seg en viktig iPhone 9-avtale med Apple.

Annonse
Mindre avhengig av Samsung
Apple har tidligere uttrykt at de ikke ønsker å være produsenten, skriver 9to5Mac, men ønsker i stedet å lisensiere og lease ut teknologi og utstyr til kinesiske fabrikker som Foxconn og Pegatron, og slik skal det også være med OLED, ifølge nettstedet.

CVD står for «chemical vapor deposition» og maskinene brukes til å lage OLED-paneler og er svært vanskelig å få tak i. På tampen av fjoråret skrev vi om det japanske selskapet Canon Tokki som står for nærmest majoriteten av produksjonen av slike maskiner. Selskapet er i stand til å lage ti CVD-maskiner i året og de fleste av dem går til Samsung Display.

Ved å kjøpe egne CVD-maskiner kan Apple leie dem ut til andre produsenter og derfor gjøre seg mindre avhengig av Samsung.

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse