Lucid Motors vurderer å selge selskapet.
Lucid Motors vurderer å selge selskapet.

Annonse


Elektrisk fartsmonster kan bli solgt til Ford

Lucid Motors er et oppstartsselskap som akter å ta opp kampen mot Tesla og de andre bilprodusentene som jobber med elbiler.

Vurderer salg
Bilen deres, kalt Lucid Air, satt nylig overskrifter da den nådde vanvittige 378 km/t på banen (ekstern lenke), men å få elbilen ut på markedet virker å gå litt tregere.

I fjor høst annonserte Lucid Motors planer om å bygge en fabrikk i Arizona, men så langt har selskapet ikke påbegynt byggingen. På vårparten i år kom rapportene om at elbilprodusenten trenger 700 millioner dollar, rundt 5,6 milliarder kroner, for å bygge fabrikken.

Har kontaktet Ford
Nå kan det se ut som at Lucid har skiftet fokus. Bloomberg melder at selskapet ser på mulighetene for å selge, og de skal ha vært i samtaler med ingen ringere enn den amerikanske bilprodusenten Ford.

Annonse


«Produsenten av elbiler, Lucid Motors Inc, kjører på en ny runde med finansieringer og vurderer også å selge selskapet etter tidlige samtaler med Ford Motor Co om overtakelse, ifølge personer med tilknytting til saken», skriver nettstedet.

Ifølge rapportene er det Lucid Motors som skal ha kontaktet Ford, og ikke motsatt.

«Vi kommenterer ikke spekulasjoner», skriver en talsperson for Ford i en e-post til Bloomberg. Ifølge personer nettstedet har vært i kontakt med, er Ford på nåværende tidspunkt ikke interessert i et oppkjøp, men at ting kan endre seg i fremtiden.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse