IBM Z er neste generasjons datakryptering.
IBM Z er neste generasjons datakryptering.

Annonse


IBM Z kan kryptere 13 GB med data i sekundet per brikke – og den har 24 stykker av dem

IT-giganten IBM har vist frem det som skal være neste generasjon med datakryptering.

Kraftig datakryptering
IBM Z Mainframe er navnet på beistet som krypterer «alle data, hele tiden, uansett nivå», noe selskapet omtaler som «pervasive encryption». Det betyr at selskapene ikke lenger trenger å velge hva som skal krypteres.

Ifølge selskapet er maskinen kraftig nok til å kjøre 12 milliarder krypterte transaksjoner per dag og den kan kryptere 13 gigabyte med data per sekund per brikke. IBM Z har 24 stykker av dem. IBM sier at resultatet av dette er kryptering som er 18 kraftigere enn en vanlig x86-plattform til fem prosent av prisen.

IBM Z bruker 256-bits AES-kryptering som gjør eventuelle stjålne data ubrukelige.

Annonse
Har en rekke bruksområder
Tanken med maskinen er å sikre finansielle transaksjoner og kjempe unna dataangrep, men kan også brukes i andre nettverk.

«Majoriteten av stjålne eller lekkede data er lett tilgjengelig fordi kryptering har vært vanskelig og dyrt å gjøre i en stor skala. Vi har laget en databeskyttelsesmotor beregnet på skyæraen som vil ha en øyeblikkelig og betydelig effekt på den globale datasikkerheten», uttaler Ross Mauri, IBM Z General Manager.

 

Kilder:
IBM,
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse