Slår du av denne funksjonen, kan det løse problemer med frakobling av bluetooth-mus.
Slår du av denne funksjonen, kan det løse problemer med frakobling av bluetooth-mus.

Annonse


Har du Bluetooth-problemer med Mac-en kan dette være løsningen

Flere Mac-brukere klager over bluetooth-mus som ofte mister tilkoblingen til Mac-en før musen kobler seg opp igjen etter noen sekunder.

Forsøkte å løse problemet på vanlig måte
Dette kan noen ganger skje ofte og hyppig, opp til flere ganger om dagen – og det er både irriterende og det avbryter arbeidsflyten.

Forbes-bidragsyter og Mac-ekspert Brad Moon opplevde dette, og gikk hen på en utførlig feilrettingprosess der han byttet batterier på musen, slo bluetooth av og på, omstartet maskinen, av-paret og paret musen igjen, og slettet SMC og PRAM på Macen.

Ingen av disse vanlige problemløsingsskrittene løste imidlertid problemet.

Annonse


Slå av Handoff
På Internett finnes det derimot mange som har hatt det samme problemet, og de har funnet en interessant løsning.

Hvis du opplever tilfeldige frakoblinger av bluetooth-musen din, kan du åpne Systemvalg, gå til Generelt og slå av Tillat Handoff mellom maskiner og iCloud-enheter.

Denne innstillingen har faktisk noe med bluetooth å gjøre: Den lar iOS-enheter synkronisere arbeid med Mac-en over bluetooth, så det er godt mulig at dette forstyrrer signalene fra musen.

Lar deg synkronisere arbeid med iOS-enheter
Handoff er en funksjon som kom i OS X Yosemite (10.10) som lar deg starte for eksempel en e-post på en iOS-enhet (fra iOS 8 og oppover) og så sende den til Macen og fortsette skrivingen der.

Det står imidlertid ingenting om at funksjonen kan forstyrre musen i Apples offiselle litteratur, man flere brukere på Apples støtteforum rapporterer om at denne løsningen virker.

Å slå av Handoff løste også alle problemene for Brad Moon, så du kan jo forsøke selv hvis du opplever noe lignende.

Kilde
Forbes

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse