Allerede lanserte Radeon Vega Frontier Edition har 16 GB RAM. Nå får spillortene antakelig det samme.
Allerede lanserte Radeon Vega Frontier Edition har 16 GB RAM. Nå får spillortene antakelig det samme.

Annonse


AMDs ville Vega-skjermkort kan få 16GB RAM

Den etterlengtede lanseringen av AMDs Vega-kort kommer den 30. juli på selskapets egne Capsaicin-event, rett før SIGGRAPH – som passende nok er en messe for datagrafikk.

Fikk tak i tidlig informasjon
Nå har Toms Hardware fått tak i litt tidlig informasjon fra sine egne kilder, og den viser at Vega blir et beist med masse utregningsenheter, mye minne og som vil trekke veldig mye strøm.

Kortet kommer i tre versjoner med forskjellige antall utregningsenheter (Compute Units – CU), og vil på det meste kreve 375 Watt fra strømforsyningen din.

Dette blir kortene
Vega XTX blir toppkortet, med 64 utregningsenheter, og vil komme i varianter med vannkjøling (som krever 375 watt) og luftkjøling (som krever 285 watt).

Annonse


Vega XT får også luftkjøling og krever 285 watt med sine 64 utregnignsenheter.

Vega XL får bare 56 utregningsenheter, som er mye i seg selv, blir luftkjølt og krever også 285 watt.

Mange Compute Units
AMD bruker begrepet Compute Units for å beskrive utregningsenhetene i kortene sine. Til sammenligning hadde Radeon RX 480 36 slike, mens Radeon R9 390 hadde 40.

Kilden til Toms Hardware har imidlertid ikke sagt noe om shadere, teksturenheter, hurtigbuffer eller andre ting på de nye kortene.

Kan få 16 GB RAM
Ifølge den samme kilden vil Vega XTX «begynne» på 8 GB med HBM2-minne – som vil si at det kommer varianter med mer.

Allerede lanserte Vega Frontier Edition bruker 16 GB med HBM2, så vi forventer at dette blir et alternativ på spillkortene i den samme serien.

Tidligere har AMDs visepresident for Radeon, Raja Koduri, sagt at Vega-kortene blir billigere enn sammenlignbare kort fra Nvidia.

Det er bare drøye to uker til kortene blir lansert, så det er ikke så veldig lenge å vente på mer informasjon nå.

Kilde