Med den siste oppdateringen av EVE Online kan du jakte på ekte planeter i Project Discovery.
Med den siste oppdateringen av EVE Online kan du jakte på ekte planeter i Project Discovery.

Annonse


Nå kan du jakte ekte planeter i Eve Online

Med EVE Onlines siste versjon, som kom den 11. juli, kan du jakte på ekte planeter i romspillet.

Planetjaktende minispill
Nå er det nemlig mulig å bruke et minispill kalt Project Discovery der du analyserer data fra CoRoT-teleskopet.

Dette tar bilder av fjerne stjerner, og i Project Discovery ser spillerne etter karakteristiske fall i lysstyrken deres som kan tyde på at en planet passerer i bane foran stjernen.

Når mange nok spillere er enige om analysen av lysstyrken til en bestemt stjerne, blir dataen sendt til Universitetet i Geneve for en nærmere analyse av forskerne der.

Hjerner bedre enn maskiner
– Bidragene dine vil være utrolig verdifulle for forskerne, ettersom mengden med data som samles av teleskopet er enormt, og datamaskiner er ikke kraftige nok enda til å analysere såpass store mengder informasjon innen rimelig tid, skriver utviklerne EVE Online.

– Den kollektive kraften til mange menneskehjerner er fortsatt den raskeste og mest nøyaktige måten å analysere all denne dataen på.

Som premie for arbeidet med å finne planeter, tjener spillerne poeng for hver analyse der man får en ekstra bonus etter hvor nøyaktig analysen er.

Disse poengene gjør at man kan gå opp nivåer i Project Discovery, der man etter hvert tjener eksklusive dekorasjoner til romskip og klær til karakteren sin.

Prosjektet er et samarbeid med Massively Multiplayer Online Science (MMOS), Universitetet i Reykjavik og professor Michel Mayor ved Universitetet i Geneve.

Her er en video fra Eve Online om prosjektet:

Les mer om minispillet på EVE Onlines hjemmesider

Kilder
EVE Online
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse