Flere av Vertus telefoner kostet over 100 000 kroner, nå har de milliardgjeld og går konkurs.
Flere av Vertus telefoner kostet over 100 000 kroner, nå har de milliardgjeld og går konkurs.

Annonse


Husker du Vertu? Nå er det slutt for luksus-produsenten

Luksusmobilprodusenten Vertu var en gang en del av Nokia, og startet å selge svinedyre telefoner 1998, men de solgte selskapet i 2012 – og nå har selskapet kommet til veis ende.

Produserte luksustelefoner
Vertu ble verdenskjent som en produsent av og merkevare for ekstreme luksustelefoner, laget materialer som titan, safirglass og noen ganger strutselær – som kunne koste fra 100 000 kroner hele veien opp til millioner av kroner for spesillagde, juvelkledde telefoner.

Vertu-telefonene var ofte utdatert teknologisk sett, og brukte gamle versjoner av Android med ofte år gamle brikkesett og prosessorer, men det de manglet på spesifikasjonssiden ble tatt igjen med overdådig luksus i utforming og materialvalg.

Tilbød 20 millioner kroner for milliardgjeld
Nå har eieren av selskapet nettopp mislykkes med et forsøk på å redde det fra konkurs, der han tilbød kreditorene 20 millioner kroner for å betale ned en gjeld på 1,36 milliarder kroner.

Dermed blir det slutt på den produksjonen av luksustelefonene, og alle de 200 ansatte på fabrikken i England mister jobbene sine når den nå stenger.

Den tyrkiske forretningsmannen Murat Hakan Uzan kjøpte selskapet i mars i år for 518 millioner kroner, etter mange år med kjøp og salg av produsenten, og beholder rettighetene til Vertus merkevare, teknologi og designlisenser.

I følge Financial Times (bak en betalingsmur), gjengitt av The Verge planlegger han å gjenopplive selskapet en gang i fremtiden.

Kilder
Telegraph
The Verge, 2

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse