Amazon Echo skal komme i ny versjon til høsten, og alle aspekter ved smarthøyttaleren vil oppdateres, sier kilde.
Amazon Echo skal komme i ny versjon til høsten, og alle aspekter ved smarthøyttaleren vil oppdateres, sier kilde.

Annonse


– Amazons Echo redesignes i konkurranse med HomePod

Amazons Echo-smarthøyttaler startet trenden med smarte høyttalere med digitale assistenter, men den har ikke endret seg på over to år.

Nå skal Amazon være i gang med arbeidet om å lage en ny en, som vil forbedre alle aspektene ved høyttaleren, i følge en kilde som har snakket med Engadget.

Tar grep mot HomePod
Amazon har tidligere sagt at de ikke føler seg truet at HomePod, men mye tyder likevel på at de vil ta mange elementer fra designen av Apples smarthøyttaler inn i den nye Echo-høyttaleren.

Blant annet skal den være kortere og smalere enn orginalen, og vil være like stor som tre eller fire Echo Dots stablet oppå hverandre, sier kilden.

Den skal dessuten ha bedre lydkvalitet, og vil få flere diskantelementer i neste utgave, i stedet for å bruke en enkelt, stor diskant og ett basselement.

Til sammenligning bruker Apples HomePod seks diskanter, som skal gi mye bedre lyd

Ny mikrofonteknologi
Mikrofonteknologien i smarthøyttaleren skal også få en oppgradering, men kilden sier ingenting om hvordan. Dagens Echo bruker syv forskjellige avstandsmikrofoner, mens HomePod har seks og Google Home har to.

Engadget spekulerer i om Amazon ikke heller vil gjøre forbedringer i programvaren og den akustiske modelleringen, som er slik Google Home klarer seg med bare to mikrofoner.

Vil den konkurrere på pris?
Prisen på nye Echo er også et spørsmål. Google Home koster for eksempel bare 130 dollar (ca 1 100 kroner), mens Echo har kostet 180 dollar (ca 1 500 kroner) siden den ble lansert.

Dette er imidlertid fortsatt langt billigere enn Apples HomePod, som koster 349 dollar (ca 3 000 kroner).

Amazon skal sikte på å slippe den nye Echo-høyttaleren til høsten.

Ikke til salgs i Norge
Både Amazon Echo, Google Home og HomePod bruker digitale assistenter som bare snakker engelsk, og er derfor ikke lansert til Norge enda.

Det er imidlertid mulig å bestille dem til Norge via krumspring, som for eksempel å bruke et fraktselskap som gir deg en amerikansk leveringsadresse før den blir videresendt til Norge.

Men selv da vil du trenge amerikanske kontoer for å få tilgang til apper.

Kilde
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse