Spotifys avtale med Sony Music kan gjøre albumer eksklusive for betalende abonnenter i to uker.
Spotifys avtale med Sony Music kan gjøre albumer eksklusive for betalende abonnenter i to uker.

Annonse


Ny Spotify-avtale gjør album eksklusive for abonnenter i to uker

Spotify skal ha fullført en lisensieringsavtale med Sony Music Entertainment etter flere måneder med forhandlinger.

Et av verdens største plateselskaper
Sony Music Entertainment er et av verdens største plateselskaper. De eier RCA og Columbia Records og representerer artister som Adele, Beyonce, Shakira og Chainsmokers.

Ingen detaljer om avtalen skal ha blitt offentliggjort av de to selskapene, men Sony skal ifølge Financial Times ha gått med på å redusere royalty-prisene de krever for hver avspilling av sanger på Spotify, mot at nye albumer fra selskapets artister kan begrenses til betalende abonnenter i to uker etter lanseringen, skriver Reuters.

Har samme avtale med Universal
Dette ligner på avtalen de forhandlet frem med Universal Music Group i April, som også lar artister begrense nye album til betalende abonnenter i to uker, og reduserer royalty-utebalingene, i følge Billboard.

Annonse


Spotify er også i samtaler med Warner Music Group, der de antakelig ser etter en avtale som ligner på den de har inngått med to andre «store» plateselskapene.

Kan bli ny standard
Hvis det blir tilfellet, vil Spotify ha nedforhandlet royatlyutbetalingene med de tre største plateselskapene i verden som samlet representerer 68,7 prosent av den globale musikkomsetningen, og tilbakeholdingen av album til betalende kunder vil bli standard.

Spotify har dobbelt så mange betalende kunder som Apple Music, med 50 millioner abonnenter i mars, og de har 140 millioner brukere totalt.

Kilder
Reuters
Billboard

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse