MSI oppdaterer BIOSen på en rekke hovedkort for å gjøre det bedre for kryptogravere.
MSI oppdaterer BIOSen på en rekke hovedkort for å gjøre det bedre for kryptogravere.

Annonse


MSI-hovedkort oppdateres for kryptograving

Kryptovaluta-graving er stadig mer populært, og har blant annet ført til en internasjonal grafikkort-tørke ettersom graverne kjøper så mange, skriver Toms hardware.

Denne artikkelen inneholder reklamelenker.

Problemer med 100-serien fra Intel
Tidligere brukte kryptogravere Intels H81 og B85-brikkesett, men disse har nå gått ut av produksjon hos Intel.

Dette har ført til at mange nå har byttet til Intels 100-serie-brikkesett, men dette har ført til sine egne problemer, sier MSI.

Annonse


Problemet var at Windows på disse hovedkortene fra MSI ikke kunne bruke så mange som seks grafikkort, og satte et utropstegn i enhetsbehandlingen bak tre til fire av dem.

Kunne ikke bruke alle kortene i Windows
Det førte til at man ikke kunne bruke de ekstra grafikkortene til graving (eller andre ting) i Windows, men nå har MSI oppdatert BIOSen på en rekke hovedkort for å gjøre dette mulig.

MSI har identifisert de beste kortene for kryptograving med 100-serie-brikkesettet som Z170-A PRO, Z170A SLI PLUS, Z170 KRAIT GAMING, Z170A KRAIT GAMING, Z170A KRAIT GAMING 3X, Z270-A PRO, og H270-A PRO – og alle disse får nå oppdateringer.

Nytt alternativ i BIOSen
Den nye BIOSen, som du kan se detaljerte installasjonsinstruksjoner for her, legger til et «above 4G decoding»-alternativ som lar hovedkortene tildele ressurser til alle de seks grafikkortene.

Det er uklart om de samme problemene finnes på andre hovedkort med Intels 100-serie-brikkesett, men gitt at dette nå kan fikses med en BIOS-oppdatering, er det fullt mulig at andre produsenter vil følge etter.

Les mer om kryptovaluta i våre guider:

Kilder
MSI
Toms hardware
PC Gamer