Amity Cadet er et eksempel på en artist som har over ni millioner avspillinger på Spotify, mens som nesten ikke finnes andre steder.
Amity Cadet er et eksempel på en artist som har over ni millioner avspillinger på Spotify, mens som nesten ikke finnes andre steder.

Annonse


Anklager Spotify for å bruke “falske artister”

Nettstedet Music Business Worldwide har gjentatt anklagene sine fra et år siden om at Spotify bruker “falske artister” i spillelistene sine.

Skal redusere royalty-kostnadene
Dette skal være for å redusere kostnadene for lisensiert musikk, ettersom Spotify skal eie rettighetene til denne musikken selv.

I følge anklagene skal Spotify ha spart så mye som 25 millioner kroner på praksisen, ved å presse ut andre artister som koster mer, noe de selv benekter kraftig.

– Vi bruker ikke og har aldri skapt «falske» artister og satt dem i Spotify-spillelister, sier en Spotify-talsmann til Engadget som et svar på artikkelen.

Annonse


– Vi eier ikke noen rettigheter til sanger. Vi lisensierer all musikken på Spotify og betaler royalties til rettighetshaverne, sier talsmannen videre.

Fastholder anklagene
Flere kraftige benektelser fra Spotify tidligere har imidlertid ikke stagget ankalgene fra Music Business Worldwide, som for to dager siden fastholdt anklagene og siterte anonyme kilder i musikkbransjen på at Spotify faktisk bruker «falske» artister i spillelistene sine.

Dette skal involvere tredjeparter som lisensierer ut royalty-fri musikk for en fast avtalt sum til Spotify, som senere brukes i spilellister med svært mange abonnenter og får millioner av avspillinger hver.

Artistene finnes ikke andre steder
I følge Music Business Worldwide er det nokså merkelig at det finnes artister på Spotify som har fått millioner av avspillinger som ikke finnes noe annet sted.

Disse artistene har ikke noen representasjon eller plateselskap, og finnes ikke på Facebook, Youtube, Apple Music, SoundCloud eller noen andre steder utenom på Spotifys spillelister, hevder nettsiden.

De har også laget en liste over femti artister som de mener passer denne profilen, og som de dermed mener må være “falske” artister.

En stikkprøve av den første artisten på denne listen, Amity Cadet, som har over 9 millioner avspillinger på Spotify, avslører at denne artisten riktignok også finnes på Last.fm, og noen mindre mp3-sider, men ingen andre større tjenester.

Hele listen kan du se her.

Kilder
Music Business Worldwide
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse